Het groot verzet

Geert De Vriese

€ 21,99
€ 20,67 € 1,32 korting
Inclusief btw
De koers en Wereldoorlog II, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 20 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 20 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,00.

â??Ik leef nog omdat de campionissimo zijn leven heeft gewaagd voor mij en mijn familie.â?? 'Het groot verzet' gaat niet over de ontsnappingen, de gesneuvelde vluchters en de dood of de gladiolen uit de koersverslaggeving. Dit boek gaat over echte gevechten op leven en dood van coureurs. In een echte oorlog. Over de Ronde van Vlaanderen in bezet België. Over Fausto Coppi aan het front en Gino Bartali in het verzet. Over een Tourbaas in de collaboratie en de wereldkampioen sprint in de martelkamers van de Gestapo. Over een Vlaamse kermiscoureur in Buchenwald en een Belgische baanwielrenner als paracommando tijdens de Bevrijding. Over twee vrouwen die in de Giro en de Tour alles wagen in hun strijd tegen machisme en fascisme. 'Het groot verzet' gaat over coureurs als helden, lafaards, slachtoffers en daders. Over echte mensen die in oorlogstijd echte keuzes maken.
Geert De Vriese (ex-Sporza, Bahamontes) schreef veelgeprezen wielerboeken als Eddy! Eddy! Eddy!, Over de regenboog en Hoe Lucien Van Impe de Ronde won.
PX9789089248183

Productspecificaties

Auteur
(7)
Geert De Vriese  
Medeauteurs
(23)
Geert De Vriese  
Genre
(10)
Sport  
Thema
(64)
Sportgeschiedenis,   Tweede Wereldoorlog,   Wielrennen  
Trefwoorden
(73)
albert richter,   alfonsina strada,   duitse bezetting,   fausto coppi,   geschiedenis,   gino bartali,   giro,   helden,   het groot verzet,   holocaust|||  
Fonds
(28)
Houtekiet  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
22/05/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
235mm, 155mm, 19mm
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product