Ongrijpbaar

Hajo de Boer

€ 22,99
€ 21,61 € 1,38 korting
Inclusief btw
De wonderlijke schijnbewegingen van Bryan Roy, Paperback
Aantal
Nog niet verschenen. Wordt verwacht op 05/11/2020

Bij de aankoop van dit product ontvang je 21 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 21 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,05.

In 1987 maakte Bryan Roy als zeventienjarig supertalent zijn debuut voor Ajax. Hajo de Boer stond op de staantribune achter het doel van stadion De Meer. De lichtvoetige spelvreugde van Roy maakte diepe indruk op hem. Hij had het gevoel dat hij getuige was van iets uitzonderlijks. De nieuwe Johan Cruijff - op zijn minst.
Ruim dertig jaar later zitten de Boer en Roy tegenover elkaar in een Amsterdams café. Ze bespreken de mogelijkheid dat de één een boek zal schrijven over de ander. Tijdens die eerste ontmoeting haalt Roy al na vijf minuten een mini-voetbalveldje uit zijn tas. Schuivend met rode en blauwe magneetjes, denkbeeldige voetballertjes, demonstreert hij het revolutionaire inzicht waarmee hij de voetbalwereld zal veranderen. De Boer doet alsof hij de principes van Het Kommetje, zoals Roy zijn vondst noemt, begrijpt. In de daarop volgende maanden wordt de Boer deelgenoot gemaakt van Roy's wereld, waarin Het Kommetje een belangrijke rol speelt (naast Johan Cruijff, geheime samenzweringen, de liefde voor voetbal, de liefde voor zijn familie, een onverwacht bezoek van Harry Vermeegen, en verschillende niet-gerealiseerde zakelijk initiatieven). Wanneer Roy's spaargeld bijna op is ontpopt hij zich onverwacht tot de spil in de grootste sponsordeal uit de geschiedenis van het voetbal. Of toch niet?

Hajo de Boer (1968) is een geboren en getogen Amsterdammer, studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en is werkzaam als ondernemer en reclamemaker. Na zijn studie haastte hij zich zo snel mogelijk terug naar Amsterdam waar hij werkt en woont, m
PX9789048846139

Productspecificaties

Auteur
(7)
Hajo de Boer  
Medeauteurs
(23)
Hajo de Boer  
Thema
(64)
Autobiografie: sport  
Trefwoorden
(73)
ajax,   amsterdam,   berlijn,   breda,   bundesliga,   coach,   coaching,   eredivisie,   foggia,   hertha bsc,   nac,   nederlands el  
Fonds
(28)
Inside  
Uitgavedatum
(32)
05/11/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
272
Druk
(30)
1
Nieuw product