Meisjesdromen

Willem Vissers

€ 15,00
€ 14,10 € 0,90 korting
Inclusief btw
van EK-debuut tot WK-finale in tien jaar, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 14 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 14 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,70.

'De vrouw die nooit schiet, de vrouw die vond dat ze beter moest leren schieten, ja die vrouw, die schoot woensdag. Zomaar. Een laag schot van Jackie Groenen, van even buiten het strafschopgebied, diagonaal, bracht Nederland woensdag in de finale van het WK voor vrouwen'.
Met deze alinea beschreef Willem Vissers in de Volkskrant de entree van de vrouwenploeg in de finale van het WK tegen de Verenigde Staten. De finale, ongelooflijk. De term droom viel. Meisjes dromen zeker zoveel als jongens, ook over voetbal. Hoe vaak Lieke Martens, Jackie Groenen, Vivianne Miedema en al die anderen niet vertelden over hun dromen als kind, toen ze mijmerden over een leven als voetbalprof. Maar voetbalprofs waren mannen. De posters van voetballers op de kamers van meisjesdromers waren van mannen: Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben. Vivianne Miedema huilde toen Nederland in 2010 de finale van het WK verloor van Spanje. Daar zat ze dan met haar verdriet, met haar shirt van idool Robin van Persie.
Maar zie: opeens ging het snel. Ook vrouwen kregen de kans om genoeg geld te verdienen met voetbal. Ze konden leven als prof. Niet met een miljoenensalaris, doch bovenmodaal. En op 7 juli 2019 stonden Vivianne Miedema en alle andere meisjesdromers zelf in de finale van het WK, in Lyon, tegen de Verenigde Staten. Na afloop huilde Miedema, omdat ze de finale had verloren.
'Meisjesdromen, van EK-debuut tot WK-finale in tien jaar', is een verslag over de opkomst van het vrouwenvoetbal vanaf de eerste plaatsing voor een eindtoernooi tot de finale van Lyon , tien jaar later. Gedocumenteerd met columns, verslagen, interviews en reportages uit de Volkskrant van Willem Vissers, die in die tien jaar alle WK's en EK's bezocht. Met een voorwoord van pionier Vera Pauw.

Willem Vissers (Echt, 1964) is sinds 1997 voetbalverslaggever bij de Volkskrant. Hij versloeg onder meer zeven WK's bij de mannen en drie bij de vrouwen. Af en toe schuift hij aan bij voetbalprogramma's als Studio Voetbal. Onlangs verscheen van hem
PX9789048853472

Productspecificaties

Auteur
(7)
Willem Vissers  
Medeauteurs
(23)
Willem Vissers  
Genre
(10)
Sport  
Thema
(64)
Balsporten en balspelen  
Fonds
(28)
Inside  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
23/07/2019
Uitgavejaar
(74)
2019  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
210mm, 136mm, 24mm
Pagina's
(8)
240
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product