Vervlogen tijden

Fred Roggen

€ 19,50
Inclusief btw
Roggen, Fred, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 19 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 19 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,95.

Vervlogen Tijden bevat een verzameling verhalen met spelers en coaches uit het Nederlandse basketball, die in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw tot de Nederlandse basketball top behoorden. Terwijl in het buitenland allerlei ontwikkelingen aan de gang waren op het gebied van sponsoring en trainingsmethodes, gebeurde er in Nederland vrijwel niets. Tegen het einde van de jaren zestig begon er langzaam een kentering te komen.

Deze spelers en coaches hebben dit alles meegemaakt. Kampioenschappen, vele winstpartijen maar ook natuurlijk teleurstellingen, want zo zit de sport
nu eenmaal in elkaar. Het kan natuurlijk niet altijd hosanna zijn. 
Mensen hebben de gewoonte vlug te vergeten en tegenwoordig kent niemand van de huidige generatie de namen van deze spelers en coaches meer, terwijl juist zij de fundamenten hebben gelegd voor de latere bloeiperiode van het Nederlandse basketball.

Fred Roggen, laat deze spelers en coaches spreken over hun basketball loopbaan. In een deel van de verhalen is bewust gekozen voor de monoloog-vorm zodat de verhalen rustig leesbaar zijn en een schat aan informatie geven.

Een fragment uit het verhaal van Karel Vrolijk:
"Ik speelde met het Nederlands team tegen België, na de wedstrijd kwam de manager van België (Pierre Hierge) naar me toe of ik er wat voor voelde om in Charleroi te komen spelen. Er was één maar, ook Peter Rijsewijk (Landlust) was gevraagd. We moesten meedoen met een toernooi in België, daarna zou er één speler overblijven die een contract zou krijgen .... En dat was ik! Ik kreeg een mooie flat, een nieuwe auto en 20.000 cash + premies, dat was dus niet slecht in de zestiger jaren".

Fred Roggen (1957) is auteur van Een bundel interviews (2010) en van het naslagwerk 50 Seizoenen Nederlands Basketball (2011). Vervlogen Tijden is het derde boek van zijn hand. Hij werkt als redacteur voor de Nederlandse basketballsite Ibasketball.nl.
PX9789491439421

Productspecificaties

Auteur
(7)
Fred Roggen  
Medeauteurs
(23)
Fred Roggen  
Genre
(10)
Sport  
Fonds
(28)
Piramidions  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
01/11/2013
Uitgavejaar
(74)
2013  
Taal
(39)
Nederlands  
Gewicht
(1)
338
Volume
(2)
210, 148, 14
Pagina's
(8)
170
Druk
(30)
1
Nieuw product