Ongemakkelijke tekstuitleg door gereformeerde theologen

Walter Tessensohn

€ 15,95
Inclusief btw
Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 2 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 15 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 15 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,75.

Ongemakkelijke tekstuitleg door gereformeerde theologen

Dit boek is een commentaar op 'Ongemakkelijke teksten van Jezus' dat geschreven werd door een zestal theologen onder redactie van Rob van Houwelingen en Reinier Sonneveld. De theologen belichten en beoordelen Gods woord vanuit een 'modern' denken.

De eerste aanleiding voor het schrijven van 'Ongemakkelijke teksten van Jezus' ligt in de ervaringen van vervreemding en ongemak bij de Bijbel die deze theologen bij zichzelf en bij veel 'medegelovigen' tegenkwamen. Deze bekentenis geeft al de aversie aan die men tegen de Bijbel heeft. De Bijbel zegt dit over vervreemding:

Ef. 4:18 NBG51 verduisterd in hun verstand, vervreemd van het leven Gods om de onwetendheid, die in hen heerst, om de verharding van hun hart.

Kol. 1:21 NBG51 Ook u, die eertijds vervreemd en vijandig gezind waart blijkens uw boze werken, heeft Hij thans weder verzoend

Deze teksten geven goed weer waardoor vervreemding ten opzichte van God en zijn woord komt: onwetendheid en verharding van het hart. Vervreemding wordt genoemd in het rijtje van vijandige gezindheid en boze werken.

De auteur is mede-oudste en leraar in een evangelie gemeente in Noord Holland. Hij heeft boeken geschreven over geloofsopbouw, pastoraat, de eindtijd, geestelijke oorlogsvoering, de mariale dogma's, uitverkiezing en verwerping, erfzonde, Israël, de gemeente, de Islam, het satanisme, het humanisme en het atheïsme.
PX9789491026720

Productspecificaties

Auteur
(7)
Walter Tessensohn  
Genre
(10)
Religie  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
04/06/2014
Uitgavejaar
(74)
2018  
Taal
(39)
Nederlands  
Gewicht
(1)
338
Volume
(2)
210mm, 140mm, 22mm
Druk
(30)
1
Nieuw product