Christelijke normen en waarden?

Walter E. Tessensohn

€ 13,00
Inclusief btw
Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 2 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 13 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 13 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,65.

Christelijke normen en waarden?
Dit boek is de tweede druk van 'De buitenkant van normen en waarden' dat in 2010 verscheen. Er zijn echter enkel wijzigingen en aanvullingen aangebracht.

De nadruk blijft echter op het brengen van het Evangelie en de waarschuwing dat christenen niet moeten komen met normen en waarden.
Jezus Christus kwam niet om mensen te leren netjes te leven of je te houden aan allerlei regels en wetten, maar Hij riep op tot bekering van een leven zonder God en in zonde tot een leven dat waarin je leeft uit genade.

Het grote verschil tussen het Oude Verbond en het Nieuwe Verbond is dat de Jood moest leven vanuit een wet, die hij moest onderhouden, terwijl onder het Nieuwe Verbond de gelovige Jood en gelovige heiden de wet van Christus in hun harten hebben!

De uitwendige wet van de Tien Geboden (het Sinaï Verbond; Deut. 4:13) legde je geboden op die je niet kon volbrengen omdat de mens verkocht is onder de zonde. Petrus noemde het een juk dat hij noch zijn voorvaderen konden dragen (Hand. 15:10) en Paulus noemde het de bediening des doods (2 Cor. 3:7) terwijl in het Nieuwe Verbond in het bloed van Christus je leeft en handelt vanuit de innerlijke wet van Christus.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:
Slavernij - veelwijverij - homoseksualiteit - pedoseksualiteit - transseksualiteit - christenen in de politiek - sabbat - zondagsrust - de tienden - onreine dieren

De auteur is een oudste en leraar in een Evangelie Gemeente in Noord-Holland. Hij heeft verscheidene boeken geschreven betreffende geloofsopbouw, pastoraat, geestelijke oorlogsvoering, de eindtijd, de strijd in de gedachten, de mariale dogma's, predestinatie, erfzonde, Israël, de gemeente en de Islam.
PX9789491026485

Productspecificaties

Auteur
(7)
Walter E. Tessensohn  
Medeauteurs
(23)
Walter E. Tessensohn  
Genre
(10)
Religie  
Trefwoorden
(73)
christelijke normen waarden regels wetten  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
06/03/2013
Uitgavejaar
(74)
2017  
Taal
(39)
Nederlands  
Gewicht
(1)
171
Volume
(2)
203mm, 133mm, 12mm
Druk
(30)
1
Nieuw product