Wie zijn familie van Jezus?

Rob Dalrymple - Vertaling door Steven Paas

€ 21,99
Inclusief btw
Een Bijbelse theologie van land en volk en een reactie op het christenzionisme, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 21 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 21 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,05.

Het gaat in dit boek om een indringende vraag: �Wie zijn familie van Jezus?� Dalrymple verwijst naar de antwoorden die Jezus Zelf gaf: Het zijn degenen die de wil van God doen (Mk.3:35), dat wil zeggen, die het geloof van Abraham hebben (Joh.8:39; vgl. Lk.3:8; Gal.3:6-9; Hebr.11:8-11). Beslissend is een geestelijke band met Jezus en niet een biologische of etnische verwantschap met Hem en ook niet een speciale nationaliteit of geaardheid. Dit boek mengt zich in de gesprekken over de verhouding tussen de Kerk en Israël. De auteur laat zien hoe die door christenzionisten en vervangingstheologen wordt scheefgetrokken. Hij roept op tot christelijke liefde in de context van het Israëlisch-Palestijnse conflict, vooral voor hen die Jezus in Mattheüs 25:40 Zijn �geringste broeders� noemde. De kern van het boek bestaat uit een diepgaande bestudering van gegevens in de Bijbel over de aard en het doel van Israël, in het bijzonder de wezenlijke en heerlijke vervulling die Israël vindt in Jezus Christus.
Rob Dalrymple (PhD Westminster Seminary) is pastor en hoogleraar. Hij is meer dan 29 jaar actief in lokale gemeentes en aan theologische opleidingen. Hij is de auteur van talrijke boeken en artikelen. In dit boek, dat de vertaling is van zijn These Brot
PX9789463893572

Productspecificaties

Auteur
(7)
Rob Dalrymple - Vertaling door Steven Paas  
Medeauteurs
(23)
Dalrymple-Vertaling Door Steven Paas - Vertaling door Steven Paas  
Fonds
(28)
BC.BS  
Uitgavedatum
(32)
14/08/2019
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
250
Druk
(30)
1
Nieuw product