Het rechtvaardigheidsgevoel (Printing-On-Demand)

Jonathan Haidt

€ 29,99
Inclusief btw
Waarom wij niet allemaal hetzelfde denken over politiek en moraal, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 29 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 29 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,45.

Waarom zijn conservatieve en progressieve mensen het zo oneens over politiek en religie? Volgens sociaal psycholoog Jonathan Haidt ligt dit aan de manier waarop het brein werkt. Conservatieven en progressieven vinden instinctief verschillende waarden belangrijk. Deze waarden verbinden ons met een gemeenschap, maar verblinden ons tegelijk voor het standpunt van de ander. Volgens Haidt is kennis van dit proces het begin om dichter bij elkaar te komen.

Dit invloedrijke, nu al klassieke boek is voor het eerst in het Nederlands vertaald.

'Dit boek heeft alles in zich om net zoâ??n klassieker te worden als 'Ons feilbare denken' van Daniel Kahneman.' GRIETJE BRAAKSMA, NPO DE OCHTEND VAN 4

Jonathan Haidt is sociaal en cultureel psycholoog. Hij schreef eerder ‘The Happiness Hypothesis’ en werkt aan een boek over de psychologie van het kapitalisme. ‘Het rechtvaardigheidsgevoel’ is zijn eerste boek dat in het Nederlands is vertaald.

PX9789025908362

Productspecificaties

Auteur
(7)
Jonathan Haidt  
Vertaler
(27)
Karl van Klaveren  
Originele titel
(29)
The righteous mind : why good people are divided by politics and religion
Genre
(10)
Filosofie  
Thema
(64)
Ethische onderwerpen en debatten,   Populairwetenschappelijke filosofie,   Populairwetenschappelijke psychologie,   Sociale psychologie, groepspsychologie, collectieve psychologie,   Sociale verhoudingen  
Fonds
(28)
Have, Ten  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
26/01/2021
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
229mm, 151mm, 34mm
Pagina's
(8)
432
Druk
(30)
3
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product