Het primaire waarom

Arthur Veenstra

€ 19,95
Inclusief btw
Ons bewustzijn volgens Jean-Paul Sartre, Veenstra, Arthur, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 19 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 19 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,95.

De wetenschap lijkt eenstemmig te verklaren: we leven in een materialistische wereld. De impact van dat verhaal op ons leven is enorm: je mag wel denken dat je je hart volgt, dat je jezelf blijft, maar maak je geen illusies, die gedachtes en het bijkomende gevoel zijn totaal betekenisloos. We zouden een verzameling van atomen zijn, volledig bepaald door ijzeren natuurwetten, niets meer en niets minder. Kan het niet wat betekenisvoller? Ja, zo betoogt filosoof Arthur Veenstra in 'Het primaire waarom': het is tijd om in te zien dat het materialisme een irrationeel, onlogisch en achterhaald wereldbeeld is. Aan de hand van de filosoof Jean-Paul Sartre beschrijft hij de essentie van ons bewustzijn: wij zijn betekenisgevende structuren die fundamenteel vrij zijn. In een persoonlijke filosofiegeschiedenis vertelt Arthur Veenstra hoe wij ons leven andermaal kunnen vormgeven als een creatief en betekenisvol project.
Arthur Veenstra is filosoof, gespecialiseerd in de filosofie van het bewustzijn. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Daar heeft hij ook een vak ontwikkeld en gegeven over het lichaamgeestprobleem. Zijn passie is om het academische d
PX9789492538970

Productspecificaties

Auteur
(7)
Arthur Veenstra  
Genre
(10)
Filosofie  
Fonds
(28)
ISVW Uitgevers  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
19/03/2021
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
211mm, 146mm, 16mm
Pagina's
(8)
192
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product