De tirannie van verdienste

Michael J. Sandel

€ 24,99
€ 23,49 € 1,50 korting
Inclusief btw
Over de toekomst van de democratie, Sandel, Michael J., Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 2 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 23 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 23 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,15.

â??Als we de gepolariseerde hedendaagse politiek achter ons willen laten, dienen we op de tast onze weg te zoeken en goed na te denken over wat mensen toekomt. Hoe komt het dat de betekenis van succes en verdienste de afgelopen decennia zo sterk veranderd is, en wel zodanig dat arbeid sterk aan waardigheid heeft ingeboet en veel mensen het gevoel hebben dat de elites op hen neerkijken?â?? - Michael J. Sandel

Bestsellerfilosoof Michael Sandel maakt de balans op van de democratie. Veel mensen voelen zich niet meer vertegenwoordigd door de bestuurlijke elites en wenden zich tot populistische leiders en partijen. Het probleem is dat onze samenleving mensen met een hogere opleiding onevenredig beloont en de rest terzijde schuift. Dit is de tirannie van verdienste.

Sandel gaat na in hoeverre de aanklacht van â??het volkâ?? tegen de elites terecht is. Waarom zou iemand met een universitaire opleiding meer over het algemeen welzijn mogen zeggen dan een persoon met een vmbo-diploma? Is dat rechtvaardig? 'De tirannie van verdienste' is een belangrijk boek voor iedereen die de democratie aan het hart gaat.

'De problemen die filosoof Michael J. Sandel aansnijdt in zijn nieuwe boek zijn complex, maar de boodschap is helder: de elite moet ophouden zich verheven te voelen boven de rest. Want succes is niet altijd een kwestie van verdienste.' - De Volkskrant

'Zonder op zijn hurken te gaan zitten, analyseert Sandel haarscherp de enorme kloven in westerse samenlevingen.' - Trouw (vijf sterren)

'Een radicaal, nieuw boek.' - Knack

'Sandel schrijft een scherpe kritiek.' - Het Financieele Dagblad

Michael J. Sandel (1953) is hoogleraar politieke wetenschappen aan Harvard University. Wekelijks worden zijn spectaculaire colleges over rechtbaardigheid door meer dan 1000 studenten bezocht.

PX9789025907501

Productspecificaties

Auteur
(7)
Michael J. Sandel  
Originele titel
(29)
The tyranny of merit : what's become of the common good?
Genre
(10)
Filosofie  
Thema
(64)
Ethiek en morele filosofie,   Ethische onderwerpen en debatten,   Populairwetenschappelijke filosofie,   Samenleving en cultuur: algemeen,   Sociale en politieke filosofie  
Fonds
(28)
Have, Ten  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
05/10/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
215mm, 135mm, 30mm
Pagina's
(8)
240
Druk
(30)
6
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product