Het dier in ons

Melanie Challenger

€ 22,99
€ 21,61 € 1,38 korting
Inclusief btw
Een nieuwe geschiedenis van de mens, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 2 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 21 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 21 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,05.

De mens is het meest nieuwsgierige, emotionele, inventieve, agressieve en verbazingwekkende dier op aarde. Maar we zijn ook een dier dat continu ontkent een dier te zijn. Hoe goed kennen we onszelf eigenlijk?

In 'Het dier in ons' biedt Melanie Challenger een ambitieuze nieuwe visie op de mens door filosofie, geschiedenis en actuele debatten met elkaar te verbinden. Ze laat zien hoe de menselijke psychologie gekenmerkt wordt door een eeuwenlange, voortdurende strijd met het dierlijke in onszelf. De vraag naar wat de mens is wordt steeds actueler door nieuwe wetenschappelijke technieken die ons blijvend veranderen. Challenger houdt ons een spiegel voor, waardoor we nooit meer op dezelfde manier naar de mens kunnen kijken.

'De verhalen die Challenger vertelt zijn interessant en dikwijls komt ze met goede argumenten.' - Trouw

'Challengers boek is het resultaat van tien jaar onderzoek en het lezen van haar boek is als een caleidoscopische storm. Ze verweeft filosofie, interviews, persoonlijke anekdotes en geschiedenis met elkaar. Het dier in ons weet te boeien en te prikkelen.' - De Groene Amsterdammer

Melanie Challenger is literatuurwetenschapper en dichter. Zij publiceert over klimaat en duurzaamheid. Een eerder boek van haar ging over het uitsterven van soorten. Het dier in ons is haar eerste boek in het Nederlands.

PX9789025907594

Productspecificaties

Auteur
(7)
Melanie Challenger  
Originele titel
(29)
How to be animal : a new history of what it means to be human
Genre
(10)
Filosofie  
Thema
(64)
Dieren en samenleving,   Dierenrijk: algemeen,   Filosofie,   Ideeëngeschiedenis  
Fonds
(28)
Have, Ten  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
26/05/2021
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
215mm, 135mm, 25mm
Pagina's
(8)
304
Druk
(30)
1
Nieuw product