Islamitische filosofie

Michiel Leezenberg

€ 24,95
Inclusief btw
Een geschiedenis, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 24 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 24 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,20.

De islamitische wijsbegeerte heeft zijn wortels in het antiek-Griekse denken, maar zet deze traditie op een geheel eigen wijze voort. Daardoor behandelt ze een voor ons relatief vertrouwde thematiek, maar slaat ze daarbinnen verrassende, nieuwe paden in.
Dit helder geschreven overzicht presenteert de uitgangspunten en doctrines van de grote moslimdenkers van het Midden-Oosten, Noord-Afrika, islamitisch Spanje en het Perzische cultuurgebied. Deze denkers, onder wie Avicenna (Ibn Siena), Averroës (Ibn Roesjd), Ibn Chaldoen en Ibn al-Arabi, hebben denkbeelden ontwikkeld die tot op de dag van vandaag hun invloed doen gelden. Islamitische filosofie plaatst hun werk in een culturele en sociale context. Zodoende behandelt het ook de intellectuele achtergronden van allerlei hedendaagse religieuze en culturele stromingen in de islamitische wereld. Speciale aandacht wordt besteed aan poëtica en muziektheorie, mystiek, logica en taalfilosofie, en politieke theorie. Het boek vereist geen filosofische of historische voorkennis.

De auteur ontving voor dit boek de Socrates-wisselbeker voor het beste Nederlandstalige filosofieboek van 2002. Deze geheel herziene
tweede editie bevat een nieuw hoofdstuk over islamitisch India.
PX9789054601883

Productspecificaties

Auteur
(7)
Michiel Leezenberg  
Trefwoorden
(73)
filosofie,   geschiedenis,   islam,   overzicht  
Fonds
(28)
Bulaaq, Uitgeverij  
Uitgavedatum
(32)
09/04/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
400
Druk
(30)
4 (Heruitgave)
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product