Een prachtig leven

Frank Martela

€ 18,99
€ 17,85 € 1,14 korting
Inclusief btw
Hoe vind je zin in je bestaan?, Martela, Frank, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 17 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 17 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,85.

Een prachtig leven van Frank Martela is een virtuoos filosofisch boek over een van de grootste vragen die er zijn: Wat is de zin van ons leven? Wat is het doel ervan en hoe moeten we ons leven vormgeven?

Tegenwoordig zijn veel mensen zoekende en komen burn-outs vaak voor. We verlangen steeds meer naar sturing bij het inrichten van ons korte, volle leven. De jonge filosoof Frank Martela doet onderzoek naar zowel de filosofische als de psychologische kant van de zoektocht naar de betekenis van ons leven. Net als iedereen worstelt hij met existentiële vragen, zoals: Wat is de basis van een betekenisvol leven? Is geluk een doel dat je kunt nastreven? Hoe komt het dat we vaak zo ontevreden zijn met ons leven en constant denken dat het geluk te vinden is op een plek ver van ons vandaan?

Aan de hand van voorbeelden uit de filosofie, psychologie, literatuur en film laat Frank Martela in Een prachtig leven zien dat we meer nadruk zouden moeten leggen op de zin ín het leven in plaats van de betekenis ván het leven. We kunnen veel meer met ons leven doen, waardoor het zinvoller wordt en meer waarde krijgt, voor onszelf en voor de mensen om ons heen. Voor lezers van Fokke Obbema.

Frank Martela is filosoof. Hij is verbonden aan Aalto University in Helsinki maar doceerde ook aan de prestigieuze Amerikaanse universiteiten Stanford en Harvard. Artikelen van zijn hand verschenen onder meer in Scientific American Mind, S

PX9789026347641

Productspecificaties

Auteur
(7)
Frank Martela  
Vertaler
(27)
Ruud van de Plassche  
Originele titel
(29)
A wonderful life
Genre
(10)
Filosofie  
Thema
(64)
Filosofie van de geest,   Filosofie: wetenschapstheorie en kennistheorie,   Psychologie: emoties,   Psychologie: het zelf, ego, identiteit, persoonlijkheid  
Fonds
(28)
Ambo|Anthos  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
27/07/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
215mm, 135mm, 18mm
Pagina's
(8)
208
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product