Plato lezen

Emiliano Acosta

€ 21,95
Inclusief btw
Liefde, filosofie en democratie in de Apologie van Socrates, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 21 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 21 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,05.

Athene, anno 399 voor Christus: Socrates verschijnt voor het gerecht om zich te verdedigen tegen de aanklacht van godslastering en bederf van de jeugd. Niet enkel het lot van Socrates staat op het spel, maar ook het lot van de democratie in Athene, van Plato en bijgevolg van de hele filosofie. Te veel verantwoordelijkheden voor een gewone sterveling. Te veel druk voor een oud lichaam. In Plato lezen biedt Emiliano Acosta een interpretatie van Platoâ??s 'Apologie van Socrates' in de politieke context van het toenmalige Athene. In dialoog met de bestaande literatuur bespreekt hij Platoâ??s filosofische verwerking van de dood van zijn meester en het probleem van Socrates. Aan bod komen de socratische liefde, Platoâ??s heruitvinding van de filosofie en de tragische toon van zijn herschrijving van het leven van Socrates, de vraag of Socrates al dan niet schuldig is, het populisme van de Atheense democratie en de clash tussen de filosoof en de democratie. Plato lezen wilt de lezer aanzetten tot de abnormale denkwijze die we filosofie kunnen noemen, en overtuigen van de nood en het nut om terug te keren naar de werken van Plato, deze enigmatische kruising van tragicus en mislukte politicus.
Professor Emiliano Acosta doceert geschiedenis van de wijsbegeerte, politieke filosofie, filosofie van de religie en van de vrijmetselarij aan de Vrije Universiteit Brussel, is alumnus van de Jonge Academie (Koninklijke Vlaamse Academie van België voor W
PX9789057189494

Productspecificaties

Auteur
(7)
Emiliano Acosta  
Genre
(10)
Filosofie  
Fonds
(28)
VUBPRESS  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
22/09/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
217mm, 148mm, 23mm
Druk
(30)
1
Nieuw product