Socrates op sneakers

Elke Wiss

€ 20,99
€ 19,73 € 1,26 korting
Inclusief btw
Filosofische gids voor het stellen van goede vragen, Wiss, Elke, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 19 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 19 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,95.

Met Socrates op sneakers tackelt praktisch filosoof Elke Wiss de kunst van een goed gesprek. In een tijd waarin iedereen door elkaar roeptoetert enmeningen al snel dezelfde waarde als feiten krijgen, is de verbinding vaak ver te zoeken. We proberen de ander eerder te overtuigen van ons gelijk dan dat we samen op zoek gaan naar wezenlijke antwoorden. Veel van onze gesprekken hebben daardoor meer weg van een debat dan van een dialoog. We praten liever dan dat we luisteren, voor vragen stellen hebben we geen tijd. En toegeven iets niet te weten is al helemaal geen optie. Hoe mooi zou het zijn als je op elk moment en in iedere situatie weet hoe je precies díé vraag stelt die leidt tot een goed gesprek? In Socrates op sneakers leert Elke Wiss je hoe je dat doet. Met Socrates en andere filosofen als inspiratiebron laat zij zien waarom we zo slecht zijn in het stellen van goede vragen, én hoe we er beter in worden. Socrates op sneakers leert je de vaardigheden die nodig zijn om die vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Met een ander, én met jezelf.

Elke Wiss is theatermaker en praktisch filosoof. Ze schrijft en regisseert voorstellingen en geeft diverse trainingen en workshops in praktische filosofie en de kunst van het vragen stellen. Ook voert Elke socratische gesprekken binnen organisaties en

PX9789026346897

Productspecificaties

Auteur
(7)
Elke Wiss  
Medeauteurs
(23)
Elke Wiss  
Genre
(10)
Filosofie  
Thema
(64)
Filosofie,   Samenleving en cultuur: algemeen,   Softskills en omgaan met andere mensen  
Thema doelgroep
(70)
Met betrekking tot adolescentie / tienerjaren|||themadoel|Met betrekking tot volwassenheid  
Fonds
(28)
Ambo|Anthos  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
04/07/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
200mm, 125mm, 25mm
Pagina's
(8)
224
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product