Tao, Universeel bewustzijn-Teh, Universeele bewustwording

C. van Dijk

€ 24,50
Inclusief btw
universeel bewustzijn, universeele bewustwording : 669 paraphrasen op de Tao Teh King van Lao Tse, Welz, E.J., Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 24 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 24 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,20.

Tao, Universeel bewustzijn - Teh, Universeele bewustwording C. van Dijk Vertaling Tao Teh King E.J. Welz Een eigenzinnige vertaling van de Tao Teh King, direct uit het Chinees vertaald door E.J. Welz en de al even eigenzinnige berijming daarvan door C. van Dijk zijn in deze uitgave van Rozekruis Pers bijeengebracht. Beide publicaties zijn al geruime tijd niet meer verkrijgbaar. C. van Dijk heeft het werk uit vele bestaande vertalingen, hoofdzakelijk uit de Duitse versie van Alexander Uhlar, vervaardigt. Voor de zoekende mens bieden zijn Paraphrasen inzicht en verdieping en de lezer kan zeker momenten van schoonheid en troost ondergaan. In 1934 schreef Willem Kloos over de Paraphrasen: â??â?¦dit boek [â?¦] moet woord voor woord worden gelezen en over iedere zinspreuk, die men er aantreft, moet dan dikwijls lang en bedaard worden nagedacht, met van alle tijdelijke moderne vooropstellingen volkomen vrijen geest [â?¦] Doch doet men dit, is men nog in staat dit te doen, geheel en al onbevangen, dus zich volkomen losgemaakt hebbend van alles wat men aangeleerd of zich gewend heeft om te meenen, dàn kan deze lektuur zeer vruchtbaarma- kend heeten voor onze eigene vrije Zielâ?¦â?? De vertaling van Welz is een originele benadering, omdat zij de Chinese karakters eerder omschrijft dan ze een zo precies mogelijke vertaling weer- geeft. Deze is een steun en plaatsbepaling, zodat de lezer meteen weet bij welk vers hij is, als hij de berijming van Van Dijk leest. In deze uitgave verschijnen beide werken opnieuw. De Paraphrasen wer- den in 1934 en 1935 in twee delen gepubliceerd door de Nederlandsche Keurboekerij in Amsterdam, E.J. Welzâ?? vertaling van de 81 verzen van Lao Zi verscheen in 1947 bij F. Kroonder in Bussum.
PX9789067324656

Productspecificaties

Auteur
(7)
C. van Dijk  
Medeauteurs
(23)
C. van Dijk  
Vertaler
(27)
E.J. Welz  
Reeks
(12)
Geen  
Fonds
(28)
Rozekruis Pers, Uitgeverij De  
Uitgavedatum
(32)
23/10/2019
Uitgavejaar
(74)
2019  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
190
Druk
(30)
1
Nieuw product