Dondervogel

Beer Visser

€ 18,95
Inclusief btw
dwars over Vancouver Island, Wilhelm, Stacz, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 18 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 18 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,90.

Van Vancouver naar Victoria op Vancouver Island, en van daar naar Port McNeill in het noorden en weer terug naar het vasteland. Beer Visser maakt een reis dwars over dit eiland aan de noordwestkust van Canada. Dit doet ze met het openbaar vervoer en hier en daar een lift van de vele hulpvaardige mensen die ze er tegenkomt. Ze loopt een zwarte beer tegen het lijf, ziet walvissen zwemmen als ze meevaart op een bevoorradingsschip in de Alberni Inlet, en wordt opgejaagd door wasberen die het op haar rugtas hebben voorzien. Ze raakt diep onder de indruk van de cultuur en de mythen van de oorspronkelijke bevolking van het eiland en de sprookjesachtige regenwouden die een groot deel van het eiland bedekken. Al gauw komt ze erachter dat het niet eenvoudig is zonder auto over het eiland te reizen, maar juist daardoor komt zij op plekken die door andere reizigers worden overgeslagen. Ook wordt ze geconfronteerd met ontbossing, de gevolgen van toerisme op de natuur en de ontluisterende geschiedenis van het land in relatie tot de First Nations. In dit boek zijn haar avonturen samengevat en aangevuld met aan- en afraders over waar te verblijven, wat te doen en andere wetenswaardigheden over Vancouver en Vancouver Island. Op aanvullende webpaginaâ??s zijn per hoofdstuk achtergrondinformatie en handige linkjes opgenomen voor de reiziger.
Beer Visser is medeoprichter van Passionate Nomads, het online reisplatform met reisverhalen, boekrecensies over reisverhalenboeken en portretten van reispioniers.
PX9789082998023

Productspecificaties

Auteur
(7)
Beer Visser  
Medeauteurs
(23)
Beer Visser  
Trefwoorden
(73)
brits columbia,   canada,   vancouver island  
Fonds
(28)
Passionate Nomads  
Uitgavedatum
(32)
26/03/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
104
Druk
(30)
1
Nieuw product