Neuze(n) in de Creuse!

Jaap Hazejager

€ 14,00
Inclusief btw
Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 14 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 14 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,70.

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt ook voor het departement La Creuse in het hart van Frankrijk. De meesten kennen deze provincie niet of nauwelijks, wat geen schande is. De Creuse ligt achter de kranten geplakt, zoals dat zo mooi heet... . En dat moet vooral zo blijven, vinden velen. Ik begrijp dat. Al na de eerste kennismaking was ik verliefd op het heuvellandschap, de verstilde boerendorpjes, de middeleeuwse kerken, de schitterende meren en de vriendelijke, wat schuchtere bewoners.
Wie de moeite neemt een weekje zijn bivak in de Creuse op te slaan - er zijn leuke campings en knusse hotels - merkt dat het er hier nog steeds gemoedelijk aan toegaat. Het is goed toeven op de terrasjes van (eet)cafés met hun aantrekkelijk geprijsde glaasjes wijn, pastis of menu's du jour. De toeristenbureaus zijn vanaf het vroege voorjaar druk bezig met de organisatie en coördinatie van brocantes, eet-, drink- en folkloristische festijnen, klank- en lichtspelen en concerten.
Na tien jaar gaan wij daar nog steeds met plezier naartoe. Kijken, soms kopen, sfeer opsnuiven en onthaasten....., tot rust komen. Noem het Neuze(n) in de Creuse!

Over de auteur
Jaap Hazejager (Rotterdam, 1940) is op enkele jaren na zijn hele werkzame leven actief geweest in de journalistiek, te beginnen bij het Dordtsch Dagblad en dagblad Trouw.
Na enkele jaren Vlaardings Dagblad en Rotterdamsch Nieuwsblad stapte hij over naar Koninklijke Boskalis Westminster waar hij zes jaar bedrijfsjournalist, tekstschrijver en woordvoerder was. De laatste twintig jaar van zijn carrière werkte hij als financieel-economisch journalist bij het Algemeen Dagblad.
PX9789077219683

Productspecificaties

Auteur
(7)
Jaap Hazejager  
Medeauteurs
(23)
Jaap Hazejager  
Illustrator / tekenaar / fotograaf
(26)
Dijkshoorn, Marrigje  
Genre
(10)
Reizen  
Thema
(64)
Reizen en vakantie  
Fonds
(28)
FortMedia Uitgeverij  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
28/11/2017
Uitgavejaar
(74)
2014  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
209mm, 135mm, 10mm
Pagina's
(8)
95
Druk
(30)
1
Nieuw product