Naar een eenvormige(r) toetsing?

€ 39,95
Inclusief btw
Maten en gewichten bij omvangintensiteit en resultaat van rechterlijk toetsen van bestuurshandelen in publiek- en privaatrechtPaperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 39 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 39 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,95.

Op vrijdag 4 oktober 2019 vond in Den Haag de eerste expertmeeting plaats van het Platform voor publiek- en privaatrecht in dialoog over het onderwerp: Naar een eenvormige(r) toetsing? Maten en gewichten bij omvang, intensiteit en resultaat van rechterlijk toetsen van bestuurshandelen in publiek- en privaatrecht Over dit onderwerp werden (concept) papers voorbereid door: Nederland, publiek recht â?? Tom Barkhuysen (advocaat-partner bij Stibbe en hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden), Roel Becker (masterstudent Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Leiden) en Michiel van Emmerik (universitair hoofddocent staats- en bestuursrecht Universiteit Leiden en rechter-plaats¬ver¬vanger Rechtbank Midden-Nederland (afdeling bestuursrecht)) Nederland, privaatrecht â?? Joost van der Helm (senior raadsheer in het gerechtshof Den Haag) België, publiek recht â?? Pieter-Jan van de Weyer (advocaat bij de balie van Antwerpen en wetenschappelijk medewerker KU Leuven) België, privaatrecht â?? Françoise Auvray (Assistent Instituut voor Verbintenissenrecht, KU Leuven) Tijdens de vergadering is over deze (concept) papers in dialoog gerelateerde vorm van gedachten gewisseld tussen vijfenveertig juristen uit Nederland en België met verschillende achtergrond (wetgeving, rechterlijke macht, advocatuur en academie; bestuurs- en privaatrechtelijk). In deze bundel zijn opgenomen: â?? de definitieve papers; â?? de vraagpunten vanuit het Platform die aan de basis van de papers liggen; â?? een (deels) thematisch verslag van de dialoog. Melanie van Zanten (promovendus exceptieve toetsing van algemeen verbindende voorschriften, aan het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging, Universiteit Utrecht) en Steven Verbeyst (FWO-aspirant, doctoraatsstudent verbonden aan het Leuven Centre for Public Law) hebben het verslag van de meeting verzorgd.
PX9789462405677

Productspecificaties

Reeks
(12)
Publicaties van het Platform voor publiek- en privaatrecht in dialoog  
Volgnummer
(24)
1
Trefwoorden
(73)
publiek-privaatrecht, rechtsvergelijking nl-b  
Fonds
(28)
Wolf legal publishers  
Uitgavedatum
(32)
12/02/2020
Uitgavejaar
(74)
2019  
Taal
(39)
Nederlands  
Druk
(30)
1
Nieuw product