Juridische methoden

H.T.M. Kloosterhuis

€ 42,50
Inclusief btw
Casusoplossen, jurisprudentie-analyse en argumenteren, Kloosterhuis, H.T.M., Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 42 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 42 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 2,10.

Wie jurist wil worden, moet niet alleen kennis van het recht verwerven, maar ook juridische vaardigheden. Een centrale vaardigheid is het kunnen oplossen van een juridisch probleem â?? een casus. Dit boek is in de eerste plaats bedoeld als systematische handleiding voor het oefenen met de methoden van casusoplossen. Die methoden zijn gericht op het vinden en analyseren van rechtsregels en op het toepassen van die regels in het licht van de feiten van de casus. In de tweede plaats biedt deze uitgave praktische instructies voor het beargumenteren van een casusoplossing. Stap voor stap wordt gedemonstreerd hoe men van een overzicht van pro- en contraargumenten kan komen tot een overtuigend, helder en correct geformuleerd juridisch betoog. Deze zesde druk bevat een nieuw hoofdstuk over het analyseren van annotaties. Er zijn ook nieuwe opdrachten toegevoegd. Uitwerkingen hiervan zijn te vinden op de website www.juridischemethoden.nl. Op die website zijn nog vele andere opdrachten met uitwerkingen te vinden.
Harm Kloosterhuis (neerlandicus en jurist) werkt aan de Erasmus School of Law en het Erasmus University College. Hij is tevens verbonden aan De Juridische Argumentatiekliniek. Zijn columns Vijf minuten rechtsfilosofie (in samenwerking met Carel Smith) en
PX9789462907713

Productspecificaties

Auteur
(7)
H.T.M. Kloosterhuis  
Medeauteurs
(23)
H.T.M. Kloosterhuis  
Reeks
(12)
Boom Juridische studieboeken  
Thema
(64)
Jurisprudentie en algemene onderwerpen,   Methodes, theorie en rechtsfilosofie  
Trefwoorden
(73)
juridisch,   juridische methoden  
Fonds
(28)
Boom Juridische uitgevers  
Uitgavedatum
(32)
12/09/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Druk
(30)
6
Nieuw product