Recht in context

Sanne Taekema

€ 54,50
Inclusief btw
Een inleiding tot de rechtswetenschap, Taekema, Sanne, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 54 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 54 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 2,70.

Wie het recht wil bestuderen, kan vele wegen bewandelen. Maar voor wie het recht als sociaal-cultureel en intellectueel fenomeen wil begrijpen, staan aanzienlijk minder wegen open. De reden is dat het recht zowel in abstracto als in concreto alleen begrepen kan worden in de context van de omstandigheden waarin het functioneert. Dit boek neemt deze gedachte van het contextualisme als uitgangspunt voor een inleiding tot het recht en de rechtswetenschap. Deel I is gewijd aan fundamentele kenmerken van het recht en discussies over de aard van het recht. Daarin worden centrale themaâ??s als de rechtsbronnen, belangrijke stromingen in de rechtstheorie, de rol van beginselen en de rechtsstaat behandeld. In deel II wordt de stelling van het contextualisme betrokken op specifieke rechtsgebieden en aan de hand daarvan worden basisbegrippen en leerstukken in het strafrecht, het privaatrecht en het bestuursrecht besproken. Deel III is gewijd aan de rechtspraktijk en de rechtswetenschap. Daarin komt het praktische werk van de rechter in de context van het procesrecht aan de orde, evenals de aard van rechtsgeleerdheid als wetenschap.
Sanne Taekema is hoogleraar Inleiding tot de rechtswetenschap en rechtstheorie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Jeanne Gaakeer is hoogleraar Rechtstheorie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en senior raadsheer in het gerechtshof te ’s-Gravenhag
PX9789462907652

Productspecificaties

Auteur
(7)
Sanne Taekema  
Medeauteurs
(23)
Jeanne Gaakeer,   Marc Loth  
Reeks
(12)
Boom Juridische studieboeken  
Trefwoorden
(73)
metajuridica  
Fonds
(28)
Boom Juridische uitgevers  
Uitgavedatum
(32)
09/09/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Druk
(30)
6
Nieuw product