Nederlands Migratierecht

Karin Zwaan

€ 44,00
Inclusief btw
Zwaan, Karin, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 44 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 44 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 2,20.

Dit boek over het Nederlands Migratierecht presenteert het beleid en de regelgeving die voor vreemdelingen de toelating tot, het verblijf in en het vertrek uit Nederland bepalen. De snelle ontwikkelingen in het migratierecht maakten een derde druk in 2020 van dit boek onontbeerlijk. De Nederlandse wet- en regelgeving en de jurisprudentie daarover worden in belangrijke mate bepaald door internationale en Europese verplichtingen die Nederland is aangegaan. Denk aan het Vluchtelingenverdrag en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, en zeker ook aan het Unierecht, dat bijna alle onderdelen van het migratierecht voor Unieburgers en derdelanders beheerst. Het boek plaatst de Nederlandse regels in deze internationale en Europese context. Dat helpt de lezer bij het toepassen, interpreteren en beoordelen van de wet- en regelgeving. Deze opzet maakt het boek waardevol voor zowel studenten als praktijkjuristen. Naast hoofdstukken over de algemene materiële en procesrechtelijke regels, krijgt het verblijf op grond van gezinshereniging, arbeid, studie en asiel afzonderlijke aandacht. Elk onderdeel begint met een casus en een aantal vragen daarover.
De auteurs zijn experts in het migratierecht. Roel Fernhout, Karen
Geertsema, Carolus Grütters, Tesseltje de Lange, Paul Minderhoud,
Tineke Strik, Ashley Terlouw en Karin Zwaan zijn verbonden aan
het Centrum voor Migratierecht van de Radboud Universiteit
PX9789462907560

Productspecificaties

Auteur
(7)
Karin Zwaan  
Medeauteurs
(23)
Ashley Terlouw,   Betty de Hart,   Carolus Grütters,   Helen Oosterom-Staples,   Roel Fernhout,   Tesseltje de Lange,   Tineke Strik  
Reeks
(12)
Boom Juridische studieboeken  
Thema
(64)
Asielwetgeving,   Immigratiewetgeving  
Trefwoorden
(73)
juridisch,   nederlands migratierecht  
Fonds
(28)
Boom Juridische uitgevers  
Uitgavedatum
(32)
02/12/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Druk
(30)
3
Nieuw product