Openbare verkoop van onroerend goed

Muylle, Mathieu; Wynant, Samuel

€ 53,90
Inclusief btw
Muylle, Mathieu Wynant, Samuel, Uitvoering onbekend
Aantal

Dit artikel is op dit moment niet door ons leverbaar.

Zoek eventueel een andere titel, isbn of auteur/artiest op in de zoekbalk hierboven.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 53 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 53 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 2,65.

Dit boek is het vierde in de reeks Studies Privaatrecht, die een verdieping beoogt van diverse thema’s uit het Belgische privaatrecht. In dit boek wordt de openbare verkoop van onroerend goed nader bestudeerd. Met de invoering van het onlineplatform Biddit (www.biddit.be) heeft de techniek van de openbare verkoop van onroerend goed de sprong gemaakt naar het digitale tijdperk. Practici herinneren zich zeker nog de zitdagen in lokale cafés of verkoopzalen, waarbij de notaris aan de nieuwe eigenaar toewees met hamerslag of bij het doven van een kaars. Dit fenomeen is zeldzaam geworden. Fysieke openbare verkopen kunnen nog, maar komen sinds het uitrollen van Biddit door de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (Fednot) veel minder voor.

In dit boek wordt dieper ingegaan op de diverse vragen bij een openbare verkoop van onroerend goed. Het boek is niet beperkt tot de onlineverkoop maar gaat ook in op de fysieke variant. De titels van de hoofdstukken en de professionele achtergronden van de auteurs verraden de dubbele doelstelling van dit boek: enerzijds de openbare verkoop anno 2022 theoretisch kaderen, anderzijds praktische hulp aanreiken bij de behandeling van concrete dossiers.

PX9789048645893

Productspecificaties

Auteur
(7)
Muylle, Mathieu; Wynant, Samuel  
Uitgavedatum
(32)
16/03/2023
Uitgavejaar
(74)
2023  
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product