Koot en Bie Encyclopedie

Richard Groothuizen

€ 40,00
€ 37,60 € 2,40 korting
Inclusief btw
Voskuil, Peter, Hardcover
Aantal
In Voorraad
Voor 15u30u besteld, volgende werkdag bij u thuis

Bij de aankoop van dit product ontvang je 37 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 37 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,85.

De Vieze Man, Jacobse & Van Es, Meneer Foppe. Wie kent ze niet? Drie decennia lang creëerden Kees van Kooten en Wim de Bie hun eigen universum op televisie, waarin hun typetjes een directe afspiegeling waren van het dagelijks leven en de tijdgeest. Jaar in jaar uit vond het duo zichzelf opnieuw uit. Met onder andere Hadimassa, het Simplistisch Verbond en Keek op de week ontstegen ze in rap tempo de cultstatus. Keek op de week trok vijf jaar lang gemiddeld twee miljoen kijkers per uitzending. Kortom, het oeuvre van Kees van Kooten en Wim de Bie is rijk. Zo rijk dat veel materiaal uit de tientallen seizoenen op radio en tv nog nooit in kaart is gebracht. Een aantal overbekende typetjes en legendarische sketches zit stevig verankerd in ons collectieve geheugen, maar wat weten we nu werkelijk van ze? Zoek het voortaan op in het voorste deel van de Koot & Bie Encyclopedie. Alles wat je altijd hebt willen weten over de sketches, het taalgebruik, de attributen en de typetjes vind je in de encyclopedie terug. Keurig op alfabet gerangschikt, handzaam en overzichtelijk. In het achterste deel wordt elke radio- en televisie-uitzending, geluidsdrager en andere uiting van het duo onder de loep genomen. Researcher Richard Groothuizen dook maanden de archieven in en keek alles (op enkele tragisch verloren gegane uren na) terug. Het boek is van voor tot achter gelardeerd met infographics, illustraties, fotoâ??s en toelichtingen. Van â??oudere jongereâ?? tot â??regelneefâ??: de Koot & Bie Encyclopedie is hét complete naslagwerk en ideaal leesvoer voor bie-o-logen en koot-o-logen.
PX9789083058603
6 Items

Productspecificaties

Auteur
(7)
Richard Groothuizen  
Illustrator / tekenaar / fotograaf
(26)
Tieman, Pascal  
Genre
(10)
Naslagwerken  
Thema
(64)
Algemene encyclopedieën,   Biografie: algemeen,   Biografie: kunst en amusement,   Creatieve therapie (bijv. kunst, muziek, drama),   Encyclopedieën en naslagwerken,   Fictie: geïnspireerd door of aangepast van,   Films, bios  
Thema taal
(65)
Kunsttaal  
Fonds
(28)
JEA  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
12/10/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
246mm, 214mm, 49mm
Pagina's
(8)
480
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product