Doeltreffend klasbeheer

Gilbert Redant

€ 31,00
Inclusief btw
Effectief omgaan met de klasgroep, Redant, Gilbert, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 31 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 31 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,55.

Klasmanagement gaat over de agogische en organisatorische inzichten en vaardigheden die nodig zijn voor een doeltreffende omgang met de klas. Voor de aanstaande leraar als student op stage en voor de beginnende lesgever lijkt ordehandhaving daarbij een eerste bekommernis. Dit boek presenteert een kader van waaruit gedacht en gewerkt kan worden aan dit traditioneel nogal verwaarloosde aspect van de lerarenopleiding. Een dergelijk ordeningskader is essentieel voor het scheppen van een optimale leeromgeving. Het bewijst echter evengoed zijn nut bij het ondervangen van de sociale angst en de gevoelens van onzekerheid die de beginner gewoonlijk ten deel vallen.

Het boek richt zich ook tot de meer ambitieuze leraar die de knepen van het vak allang kent, maar de beperkingen van het gangbare klassysteem wil overstijgen. Vanuit twee sterk verschillende invalshoeken worden middelen aangereikt om te werken aan een positief klasklimaat. Hierbij staat niet alleen het management in voor de gepaste leeromgeving, er wordt ook geïnvesteerd voor meer besef van verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij de leerlingen.

Gilbert Redant studeerde pedagogiek en psychologie aan de Universiteit Gent. Voor hij als pedagoog werkte in de opleiding van leerkrachten, was hij onderzoeker aan deze universiteit. Ook in die functie was hij bij de lerarenopleiding betrokken; hij publiceerde onder meer over de Visie van toekomstige onderwijzers op hun opleiding en beroep.
PX9789044137354

Productspecificaties

Auteur
(7)
Gilbert Redant  
Medeauteurs
(23)
Gilbert Redant  
Fonds
(28)
Garant  
Uitgavedatum
(32)
10/02/2020
Uitgavejaar
(74)
2019  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
313
Druk
(30)
1
Nieuw product