Het Onderwijsvragenboek

Claire Boonstra

€ 24,99
Inclusief btw
Waarom doen we de dingen zoals we ze doen?, De Graaf Bierbrauwer, Claudette, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 24 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 24 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,20.

Waarom hebben we jaarklassen, een centraal eindexamen en lange zomervakanties? Waarom gebruiken we standaard lesmethodes en gaan we uit van gemiddelden? Waarom geven we huiswerk? Waarom cijfers? En waarom ligt de focus op cognitieve ontwikkeling?
We gaan ervan uit dat er goed is nagedacht over ons onderwijssysteem, over wat een 'goed onderwijssysteem' is en dat het gebaseerd is op wat 'het juiste' is voor de ontwikkeling van de mens. Maar is dat wel zo? Of laten we ons vooral leiden door patronen en gewoonten?
Het Onderwijsvragenboek is een onderzoek naar het waarom in onderwijs, naar de historische achtergrond, naar de voor- en nadelen en de mogelijke alternatieven. Want pas nadat we onszelf deze fundamentele vragen hebben gesteld, kunnen we doelbewuste keuzes maken over de invulling van onderwijs.
'De onderwijsvragen prikkelden mijn nieuwsgierigheid en maakten mij bewust dat er echt ruimte is om het anders te gaan doen!â?? - Ilja van Santen, Leercoach Centrum onderwijs & innovatie Hogeschool Leiden en initiatiefnemer Agora Leiden
'Door je af te vragen of je nog de juiste dingen doet, de juiste keuzes maakt en het daar met elkaar over te hebben, in een open en veilige omgeving, dan ben je met fundamenteel veranderen bezig.' - Maarten Jacobs, Schoolleider Kindcentrum De Stroom, Helmond
PX9789463726023

Productspecificaties

Auteur
(7)
Claire Boonstra  
Medeauteurs
(23)
Claudette de Graaf Bierbrauwer,   Nanda Carstens  
Fonds
(28)
Amsterdam University Press  
Uitgavedatum
(32)
01/10/2019
Uitgavejaar
(74)
2019  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
288
Druk
(30)
1
Nieuw product