In het spoor van de wolf

Jan Loos

€ 22,99
Inclusief btw
Het verborgen leven van een iconisch dier, Loos, Jan, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 22 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 22 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,10.

Niemand had het ooit nog voor mogelijk gehouden, en toch is het zo: de wolf is helemaal terug. Zowel in België als in Nederland groeien er wolvenwelpen op. Maar de wolf van de 21ste eeuw lijkt helemaal niet op die uit het sprookje van Roodkapje. Integendeel, de echte wolf wil niets liever dan ongestoord met ons samenleven. Dit boek scheidt fabel van waarheid en vertelt waarom we het iconische roofdier met open armen (en een beetje schrikdraad) mogen ontvangen.

Ruim honderdvijftig jaar na zijn bijna-uitroeiing heeft de wolf het laatste deel van zijn voormalige leefgebied heroverd: de Lage Landen. Intussen is de regio goed op weg om een heus wolvenkruispunt te worden.

In dit boek dompelt Jan Loos je onder in de fascinerende wereld van de wolven. Wie is de wolf en hoe herken je hem? Hij neemt je mee langs zwerftochten van soms honderden kilometers lang, door velden en bossen, langs zandwegen en over rivieren. Dikwijls loopt het spoor zelfs dwars door dorpscentra en over drukke ringwegen. Hij legt uit hoe wolven leven, zich settelen, daten en een gezin stichten. En hij houdt een vurig pleidooi voor een vreedzame co-existentie tussen mens en roofdier.

PX9789401472630

Productspecificaties

Auteur
(7)
Jan Loos  
Genre
(10)
Natuur  
Thema
(64)
Milieu,   Natuur en de natuurlijke wereld: algemeen  
Thema locatie
(67)
België|||themalocatie|Nederland  
Fonds
(28)
Lannoo  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
04/01/2022
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
211mm, 140mm, 25mm
Pagina's
(8)
240
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product