Ooievaars zonder grenzen

Kris Struyf

€ 22,50
€ 21,15 € 1,35 korting
Inclusief btw
Struyf, Kris, Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 21 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 21 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,05.

Het boek dat beschrijft hoe de ooievaar terugkwam naar onze streken. De ultieme ooievaarsgids, van de hand van de vader van het Ooievaarsproject. Kris Struyf is de man achter het bekende Ooievaarsproject dat de bijna verdwenen vogel terugbracht naar onze streken. Hij werkte als bioloog in ZOO Planckendael. Via uitwisselingen met andere parken werden in het dierenpark paartjes geselecteerd waarvan werd vermoed dat ze zouden zorgen voor nageslacht. Na een aantal jaren in aparte volières te hebben doorgebracht, kregen de ooievaars de vrijheid. In de loop der jaren groeide het aantal nesten en werd het programma een ware blikvanger. Telkens als er in Planckendael jongen werden geboren of er op grote hoogte vogels werden geringd, keek iedereen op televisie mee. Later ontstond het project â??Ooievaars zonder grenzenâ??, waarin ooievaars werden voorzien van een satellietzender. Zo kon worden nagegaan hoe zij zich gedroegen tijdens hun trektocht naar het zuiden. Op dat moment bleek dat de jongen op volstrekt natuurlijke wijze de oevers van de Niger in Afrika bereikten! Kris zette zijn werkzaamheden verder in het Zwin Natuur Park, waar eveneens een ooievaarskolonie huist, die ouder is dan die van Planckendael. In dit boek doet hij het hele verhaal van zijn leven met en voor de ooievaars. Het maakt van 'Ooievaars zonder grenzen' het meest complete boek over de ooievaar in onze streken.
Kris Struyf studeerde biologie in Antwerpen en behaalde de diploma’s van natuurgids en zoogids. Tijdens zijn vervangende legerdienst werkte hij in de ZOO van Antwerpen. Daarna werkte hij eerst nog op de studiedienst van het WWF. In Planckendael was hij
PX9789492934529

Productspecificaties

Auteur
(7)
Kris Struyf  
Medeauteurs
(23)
Kris Struyf  
Genre
(10)
Dieren  
Trefwoorden
(73)
natuur,   ooievaar,   planckendael,   struyf,   vogels,   zwin  
Fonds
(28)
Witsand Uitgevers  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
20/04/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
240mm, 170mm, 30mm
Pagina's
(8)
256
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product