Kans op chocoladetaart

Sylvia Wenmackers

€ 22,50
€ 21,15 € 1,35 korting
Inclusief btw
Proeven van wetenschap, Wenmackers, Sylvia, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 21 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 21 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,05.

Een wiskundige speeltuin voor de denkende mens (slogan) 'Een kop verse koffie, een herinnering uit de lagereschooltijd of de spelcomputer van zoonlief, Sylvia Wenmackers neemt alledaagse observaties als vertrekpunt om intrigerende vragen uit de fysica, wiskunde of filosofie aan te snijden. Als geen ander slaagt ze erin om de wetenschap van het herkenbare te verklaren. Een ode aan de verwondering, gebracht door een scherpzinnige en originele geest.' Raf Scheers, hoofdredacteur Eos magazine. 'Vladimir Nabokov zei eens dat een goede schrijver de precisie van een dichter en de verbeelding van een wetenschapper behoeft. Precies deze twee kwaliteiten weet Sylvia Wenmackers in haar boeiende essays te verbinden. Ze onthult even gemakkelijk de verborgen wetenschap achter alledaagse verschijnselen, als de schoonheid van hogere mathematische sferen. Dat ze daarbij ook het persoonlijke niet schuwt, maakt dit boek nog aansprekender.' Robbert Dijkgraaf, directeur van en Leon Levy professor aan het Institute for Advanced Study in Princeton. Sylvia Wenmackers studeerde theoretische fysica, promoveerde in de materiaalfysica en exploreerde daarna andere horizonten. Momenteel is ze als professor in de wetenschapsfilosofie verbonden aan de KU Leuven.
PX9789056155353

Productspecificaties

Auteur
(7)
Sylvia Wenmackers  
Medeauteurs
(23)
Sylvia Wenmackers  
Genre
(10)
Wetenschappen  
Trefwoorden
(73)
robbert dijkgraaf,   verwondering,   alledaagse observaties,   alledaagse verschijnselen,   filosofie,   fysica,   wetenschap,   wiskunde  
Fonds
(28)
Sterck & De Vreese  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
13/09/2019
Uitgavejaar
(74)
2019  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
216mm, 143mm, 15mm
Pagina's
(8)
224
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product