De eeuwige grens

Tim Flannery

€ 17,50
€ 16,45 € 1,05 korting
Inclusief btw
een ecologische geschiedenis van Noord-Amerika, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 16 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 16 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,80.

In â??De eeuwige grensâ? beschrijft Tim Flannery op meeslepende en diepgravende wijze de geschiedenis van Noord-Amerika vanuit een volstrekt originele invalshoek. De geboorte van het huidige Noord-Amerika wordt gevolgd vanaf de dag dat 65 miljoen jaar geleden een meteoor van tien kilometer in doorsnee in de Golf van Mexico insloeg. Deze inslag maakte onder meer een einde aan het tijdperk van de dinosauriërs en vernietigde een groot stuk van het nog jonge continent. Flannery volgt de wedergeboorte van de planten en dieren en het ontstaan van het huidige klimaat en de vorm van het landschap. We reizen met hem mee van Alaska tot Panama en ontmoeten vleesetende beren en laten de regenwouden van Groenland aan ons voorbij trekken. Ook ontdekken we hoe de zo typische Indian Summer en de cactussen in de Sonora-woestijn zijn ontstaan. De eerste voetstap van de mens volgde veel later, nu zo'n 13.000 jaar geleden, en Flannery geeft een verrassend beeld van de invloed van de mens, die het continent opnieuw veranderde, vooral nadat in 1492 Christoffel Colombus in Amerika aankwam.

Tim Flannery (1956) is directeur van het South Australia Museum in Adelaide. Hij heeft bijdragen van internationaal belang geleverd op het gebied van paleontologie, zoogdierkunde en milieubeheer. Daarnaast heeft hij verschillende boeken geschreven waar

PX9789046707388

Productspecificaties

Auteur
(7)
Tim Flannery  
Medeauteurs
(23)
Tim Flannery  
Originele titel
(29)
The eternal frontier : an ecological history of North America and its peoples
Thema
(64)
De Aarde: Natuurgeschiedenis: algemeen,   Toegepaste ecologie  
Thema locatie
(67)
Verenigde Staten van Amerika, VS  
Trefwoorden
(73)
amerika,   ecologie,   natuur  
Fonds
(28)
Olympus  
Uitgavedatum
(32)
06/12/2019
Uitgavejaar
(74)
2019  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
440
Druk
(30)
2
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product