De jaren van chaos

Ivan Ollevier

€ 21,99
€ 20,67 € 1,32 korting
Inclusief btw
Berichten uit Brexitland, Ollevier, Ivan, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 20 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 20 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,00.

Ivan Ollevier volgt al jaren de politiek in het Verenigd Koninkrijk, en uiteraard ook de Brexit. In zijn nieuwe boek â??De jaren van chaosâ?? heeft hij het over wat voorafging aan de Brexit. Het Brexitreferendum van 2016 stortte het Verenigd Koninkrijk in een ongeziene politieke en maatschappelijke crisis. VRT-journalist Ivan Ollevier stond op de eerste rij en zag hoe het Britse politieke systeem in elkaar klapte.

In de Conservatieve Partij grepen muiters en politieke vrijbuiters de macht, oud-ministers met een decennialange en eerbare staat van dienst werd de deur gewezen, in Downing Street installeerde zich een politieke avonturier, terwijl parlementsleden van de Labourpartij elkaar de tent uitvochten.

â??Shakespeareaansâ?? werd de tragedie soms genoemd, omdat het theater was van de bovenste plank, maar er waren ook slapstickmomenten die deden denken aan de Dikke en de Dunne. Maandenlang liep Ollevier rond in Westminster en zag met stijgende verbazing hoe het eiland dat ooit een baken was van stabiliteit en zekerheid op drift sloeg in een politieke storm. En toen moest de pandemie nog beginnen.

Ollevier reisde door het land om er met gewone Britten te praten. Hij vertelt over de bizarre, eeuwenoude rituelen in het Britse parlement en over de vaak excentrieke figuren die het bevolken. Het resultaat kon u zien in het VRT-journaal en kunt u lezen in dit boek, dat een combinatie is van kroniek, analyse en reportage.

Ivan Ollevier is sinds 1998 de VRT-specialist voor het Verenigd Koninkrijk, waarover hij tot nu toe vier boeken schreef: Intieme wraak (over Noord-Ierland, 2001), De man die nergens vandaan kwam (een politieke biografie van Tony Blair, 2004), Monnik, boer
PX9789089249074

Productspecificaties

Auteur
(7)
Ivan Ollevier  
Genre
(10)
Mens & maatschappij  
Thema
(64)
Politieke economie,   Politiek en overheid,   Reportages en verzamelde journalistiek,   Samenleving en cultuur: algemeen,   Sociale en politieke filosofie,   Sociologie en antropologie,   Waargebeurde verhalen: algemeen  
Thema periode
(66)
21ste eeuw, c 2000 tot c 2100  
Thema locatie
(67)
EU (Europese Unie)|||themalocatie|Verenigd Koninkrijk, Groot-Brittannië  
Trefwoorden
(73)
boris johnson,   brexit,   david cameron,   theresa may,   ukip  
Fonds
(28)
Houtekiet  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
24/03/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
220mm, 140mm, 22mm
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product