Baanbreeksters

Marian Joëls

€ 22,50
€ 21,15 € 1,35 korting
Inclusief btw
Twaalf vrouwen over hun weg naar de top, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 21 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 21 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,05.

Welke vrouwen bereiken als eerste de top van hun beroepsgroep? Zijn het vrouwen die met een zilveren lepel in de mond geboren zijn, die alles in het werk stellen om â??de eersteâ?? te worden? Vrouwen met een carrière die maar één richting kent, namelijk vooruit en omhoog?
Het tegendeel blijkt waar. Aan de hand van gevoelvolle portretten op basis van uitvoerige gesprekken met twaalf â??eerste vrouwenâ?? analyseert Marianne Joëls de overeenkomsten in hun omgeving, loopbaan en karakter. Ze vertellen over belangrijke momenten in hun leven: hun jeugd, hun keuzes voor een vervolgopleiding, de rol van toeval of juist planning in hun loopbaan, de mensen die hen steunden of tot voorbeeld dienden; en hun positie als vrouwelijke wegbereider. Het zijn vrouwen uit de politiek en overheid, uit de wetenschap, uit de wereld van religie, kunst en sport, en vrouwen uit het bedrijfsleven. Opvallend is dat ze niet meer kansen hebben gekregen dan een ander, maar wel van elke halve kans een heel succes hebben weten te maken. Het is een verhaal van doorzetten, optimisme, steun en geloof in een goede afloop.

Van alle geïnterviewde vrouwen zijn speciaal voor dit boek portretfotoâ??s gemaakt door Julie Blik.

Marianne Joëls is hoogleraar neurobiologie, decaan medische wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen en lid van de Raad van Bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij schreef eerder boeken over hersenonderzoek, waaronder Een zeepaardje in je hoofd (2009).
PX9789044645644

Productspecificaties

Auteur
(7)
Marian Joëls  
Genre
(10)
Mens & maatschappij  
Thema
(64)
Sociologie  
Fonds
(28)
Prometheus  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
02/12/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
198mm, 124mm, 22mm
Pagina's
(8)
288
Druk
(30)
2
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product