Plato & Cola of het geheim van jouw brein

Veerle Visser-Vandewalle

€ 20,99
Inclusief btw
Of het geheim van jouw brein, Visser-Vandewalle, Veerle, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 20 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 20 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,00.

Heel toegankelijk, geestig boek over de werking van onze hersenen. Over de beperkingen van ons denken, en vooral hoe daaruit te komen. Over de evolutie van onze hersenen, die worden vergeleken met een flesje cola. Maar ook: over kleuren, god, Griekse filosofen, creativiteit en positief denken. Neurochirurge Veerle Visser-Vandewalle wilde haar zoon Casper voor zijn achttiende verjaardag een bijzonder cadeau geven: â??Ik heb hem op deze planeet gezet met een lichaam en een stel hersenen, en in dit boek geef ik hem daarvoor de gebruiksaanwijzing mee. In de afgelopen pakweg veertig jaar heb ik in het alledaagse leven dingen geleerd over ons denken. Dingen die me het leven aangenamer zouden hebben gemaakt, mocht ik die kennis hebben gehad toen ik zo oud was als hij nu is.â?? Veerle Visser-Vandewalle laat je kennismaken met interessante evoluties en onderzoeken in haar vakgebied, en hoe die verrassend genoeg een inspiratie vormen voor het dagelijks leven. Ze is een wereldautoriteit op het gebied van Deep Brain Stimulation (dbs), elektrische stimuli die via fijne elektroden worden overgebracht in de hersenen van patiënten die lijden aan bewegingsstoornissen (o.a. parkinson) of psychiatrische gedragsstoornissen (zoals tourette of smetvrees). â??Maar eigenlijk kunnen we elke dag bij onszelf een mini-dbs uitvoerenâ??, stelt ze. â??Want je kunt het kader waarin je denkt echt wijzigen, als je dat maar wilt. Weten waar je de inspiratie kunt vinden voor een persoonlijk denkmodel, dat is waar het op aankomt.â??
PX9789022337554

Productspecificaties

Auteur
(7)
Veerle Visser-Vandewalle  
Genre
(10)
Mens & maatschappij  
Thema
(64)
Neurochirurgie,   Positieve psychologie,   Sociale psychologie, groepspsychologie, collectieve psychologie,   Sociologie en antropologie  
Fonds
(28)
Manteau  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
07/10/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
216mm, 140mm, 12mm
Pagina's
(8)
144
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product