De Ardennen

Hans Olink

€ 22,99
€ 21,61 € 1,38 korting
Inclusief btw
De ontdekking van een grensland, Olink, Hans, Paperback
Aantal
Bestel voor 15.30u en ontvang dit artikel op de volgende werkdag.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 21 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 21 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,05.

Julius Caesar zag de Ardennen als een â??geheimzinnig, donker woud vol verschrikkingen met modderige paden, gehuld in een eeuwige uit kleine moerassen opstijgende nevelâ??. Ergens is dat beeld blijven hangen: de meesten zien de Ardennen nog steeds slechts als bosrijke, regenachtige tussenstop op weg naar de camping in Frankrijk. Maar dat is een misvatting. De Ardennen vormen een fascinerend kruispunt van vele culturen, vertelt schrijver Hans Olink. Hij woont er al meer dan een kwart eeuw een deel van zijn tijd en raakte in die jaren steeds meer gefascineerd door de bewoners, de natuur en de cultuur van de regio. Hij werd vrienden met zijn eigenzinnige buurman en volgde het spoor van historische voorwerpen die hij in zijn oude boerderij aantrof. En langzaam begon hij zo steeds dieper door te dringen tot de onmetelijke rijkdom van deze streek. In het meeslepende De Ardennen laat hij de lezer delen in de geheimen van dit onbekende grensland tussen België, Duitsland en Frankrijk, vlak om de hoek. Van kunstenaars en schrijvers tot het Ardennenoffensief, van oude steden en dorpen tot waterrijke bronnen, van eindeloze dennenbossen tot hip Belgisch bier: wie eenmaal de Ardennen kent, zal er altijd terug blijven keren.
Hans Olink (1949) is schrijver en documentairemaker. Hij publiceerde onder meer de zeer goed ontvangen biografie van A. den Doolaard.
PX9789463820752
1 Item

Productspecificaties

Auteur
(7)
Hans Olink  
Medeauteurs
(23)
Hans Olink  
Genre
(10)
Mens en Maatschappij  
Fonds
(28)
Balans, Uitgeverij  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
24/07/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
215mm, 135mm, 25mm
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product