Het Auschwitz-gen

André Gantman

€ 15,00
Inclusief btw
essay, Gantman, André, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 15 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 15 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,75.

Op 8 mei 2020 wordt de 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa gevierd. Op 27 januari 1945 stonden de Sovjettroepen aan de poorten van het concentratie- en uitroeiingskamp Auschwitz waar Adolf Fischer, de grootvader aan moederszijde van André Gantman, is gestorven. Zoals duizenden anderen werd hij gedeporteerd vanuit Antwerpen in het kader van de geplande â??eindoplossing van het Joodse vraagstukâ??. â??Nooit meer Auschwitzâ?? werd een politiek en een veelvuldig geuit maatschappelijk credo. 27 januari werd zelfs uitgeroepen door de vn tot â??Holocaust Memorial Dayâ??. Educatie en reflectie zouden antisemitisme verbannen gezien de gevolgen ervan die geleid hebben tot de genocide die de naziâ??s organiseerden. Gantman stelt vast dat het antisemitisme helemaal niet is verdwenen maar aan kracht heeft herwonnen via onder meer sociale media, folkloristische activiteiten en zogenaamde identitaire bewegingen. De auteur draagt in zich door het familiale verleden wat hij zelf noemt â??een Auschwitz-genâ?? dat hem in staat stelt het antisemitisme dat in de maatschappij sluimert te onderkennen. Zijn boodschap luidt: â??mijn inzet tegen antisemitisme is een strijd voor vrijheid en democratieâ??. Samen met filosofe Tinneke Beeckman, journalist Ivan De Vadder en Christophe Busch van de Dossinkazerne gaat hij op zoek naar het Auschwitz-gen in onze samenleving.
André Gantman (1950) is jurist. Hij was advocaat, en schepen van Antwerpen. Momenteel is hij er gemeenteraadslid. Hij is tevens voorzitter van Opera Ballet Vlaanderen. Eerder publiceerde hij Jood zijn is een avontuur, Het gespleten geweten: anti-antis
PX9789492639356

Productspecificaties

Auteur
(7)
André Gantman  
Medeauteurs
(23)
André Gantman  
Genre
(10)
Mens en Maatschappij  
Fonds
(28)
Doorbraak  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
14/01/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
201mm, 126mm, 14mm
Pagina's
(8)
112
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product