De genetische revolutie

Jean-Jacques Cassiman

€ 14,95
€ 14,05 € 0,90 korting
Inclusief btw
Paperback
Aantal
Bestel voor 15.30u en ontvang dit artikel op de volgende werkdag.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 14 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 14 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,70.

Alle letters van je dna door een machine laten lezen (sequencen), voor een prijs die elk jaar daalt en binnen het bereik van elk van ons gaat liggen. Beter begrijpen wie je bent, wat je sterke en je zwakke punten zijn, en of je aanleg hebt voor hart- en vaatziekten bijvoorbeeld. De genetische revolutie zal de wereld op zijn kop zetten. Maar hoe? Professor Jean-Jacques Cassiman maakt deze fascinerende ontwikkelingen van op de eerste linie mee.
In dit boek gunt hij een blik achter de schermen van de genetische en medische laboratoria, waar de geheimen van het leven steeds verder worden blootgelegd. Genetische testen, gentherapie, stamcellen, nieuwe organen maken, geneeskunde op maat, langer leven, het verbeteren van de menselijke soort, ... de mogelijkheden die zich aandienen zijn duizelingwekkend. De risico's voor de gezondheidszorg en onze samenleving ook. Cassiman deelt zijn bedenkingen en vragen met veel wijsheid. Zodat we ons zelf een beeld kunnen vormen van toekomst die we wensen.
Jean-Jacques Cassiman is emeritus hoogleraar aan de KULeuven. Hij was er afdelingshoofd van het Centrum voor Menselijke Erfelijkheid en doceerde Erfelijkheidsleer en Embryologie. Naast zijn onderzoek was hij verantwoordelijk voor het laboratorium voor Forensische Genetica en Moleculaire Archeologie. Hij leidde een Europees net-werk van honderden laboratoria en onderzoeksgroepen die de verschillende aspecten van de genetische dienstverlening onderzoeken. Tot in 1999 was hij secretaris-generaal van de European Society of Human Genetics (eshg) en tot in 2007 liaison-officer tussen de eshg en de International Federation of Human Genetics Societies. In 2008 was hij president
van de European Society for Human Genetics.
PX9789460581069
1 Item

Productspecificaties

Auteur
(7)
Jean-Jacques Cassiman  
Medeauteurs
(23)
Jean-Jacques Cassiman  
Genre
(10)
Mens en Maatschappij  
Fonds
(28)
Luster Uitgeverij  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
27/10/2012
Uitgavejaar
(74)
2012  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
191, 126, 10
Druk
(30)
1
Nieuw product