P.LACE.S - De verborgen kant van Antwerpen

Frieda Sorber

€ 49,00
€ 46,06 € 2,94 korting
Inclusief btw
De verborgen kant van Antwerpen, Vanden Berghe, Ina, Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 46 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 46 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 2,30.

'P.LACE.S - De verborgen kant van Antwerpen' belicht het socio-economische en artistieke belang van het kantwerk dat in Antwerpen gemaakt en verhandeld werd. MoMu bracht historische kanten, schilderijen en archiefdocumenten uit Europese en Amerikaanse collecties samen en plaatste het geheel in een bredere context, om aan te tonen dat Vlaamse kant zowel in mode, interieur als liturgie eeuwenlang prominent aanwezig was.

In dit boek en in de gelijknamige tentoonstelling presenteert MoMu deze rijke geschiedenis in dialoog met hedendaagse, vaak hoogtechnologische modecreaties waarvan de vorm of het concept refereert aan kant.

Vanaf het midden van de zestiende tot halverwege de achttiende eeuw speelde Antwerpen een hoofdrol in de creatie en distributie van kant, zonder dat de naam van de stad evenwel gelinkt was aan een bepaald type kant. Vanuit een bevlogen handelsgeest werd in Antwerpen kant van allerlei kwaliteit gemaakt en verhandeld voor een diverse en internationale clientèle, waarbij de makers zich aanpasten aan de specifieke noden van de invoerlanden. Het gebrek aan branding - in tegenstelling tot Brussel, Brugge of Mechelen bijvoorbeeld - is een van de redenen waarom Antwerpen in publicaties over kantwerk meestal slechts zijlings vermeld wordt. 'P.LACE.S - De verborgen kant van Antwerpen' duidt de belangrijke rol die de stad gespeeld heeft in de productie en handel van kant.

Van 24 september 2021 tot en met 2 januari 2022 brengt MoMu dit verhaal via een tentoonstellingsparcours dat vijf historische locaties of 'places' in de stad met elkaar verbindt.

PX9789401474320

Productspecificaties

Auteur
(7)
Frieda Sorber  
Medeauteurs
(23)
Kaat Debo,   Marguerite Coppens,   Romy Cockx,   Wim Mertens  
Genre
(10)
Mode  
Thema
(64)
Mode en textiel  
Fonds
(28)
Lannoo  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
26/04/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
308mm, 227mm, 27mm
Pagina's
(8)
256
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product