Joseph Ryelandt

David Vergauwen

€ 29,95
Inclusief btw
Een culturele biografie van een romantisch componist in het fin-de-siècle Brugge, Vergauwen, David, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 29 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 29 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,45.

In het fin-de-siècle Brugge van Guido Gezelle, Fernand Khnopff en Georges Rodenbach was ook een uitzonderlijk begaafd componist aan het werk die zich rond 1900 ontpopte tot een vaandeldrager van de late Romantiek in België. Joseph Ryelandt (1870-1965), een welgestelde progressieve katholiek, behoorde tot een generatie van componisten, schilders en schrijvers die rond de eeuwwisseling tot artistieke volwassenheid kwam. Ryelandt leefde, woonde, werkte en stierf in Brugge. Zijn familiegeschiedenis blijkt innig verweven met die van de stad. Ryelandts blik reikte echter verder dan Brugge. Hij correspondeerde met talloze grootheden uit de internationale muziek, zoals Eugène Ysaÿe, Edward Elgar, Vincent dâ??Indy en Charles Koechlin. Ook had hij tal van contacten met schrijvers en dichters. Dit boek doet het leven en het werk van deze boeiende componist uit de doeken. Joseph Ryelandt wordt uw unieke gids op een wandeling doorheen het culturele leven in België vanaf het fin-de-siècle tot aan de Tweede Wereldoorlog. Zijn muziek kan daarbij worden gehoord als een soundtrack bij het meesterwerk van Georges Rodenbachs, Bruges-la-Morte.
David Vergauwen studeerde geschiedenis, kunstgeschiedenis en musicologie aan de universiteiten van Gent en Brussel en behaalde het doctoraat in de geschiedenis. Hij doceert kunstgeschiedenis bij Amarant. Eerder publiceerde hij bij ASP over de culturele ro
PX9789057189449

Productspecificaties

Auteur
(7)
David Vergauwen  
Medeauteurs
(23)
David Vergauwen  
Genre
(10)
Muziek  
Fonds
(28)
ASP - Academic and Scientific Publishers  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
08/04/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
241700
Druk
(30)
1
Nieuw product