Souvenir

Jasper Hagenaar

€ 35,00
Inclusief btw
Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 35 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 35 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,75.

'Souvenir' laat een overzicht zien van de recente schilderijen van beeldend kunstenaar Jasper Hagenaar. Hagenaar maakt voornamelijk kleine, intieme schilderijen. Het zijn voorstellingen van keramieken vazen, tropische landschappen, speelgoed dinosaurussen, cowboys en andere jeugdidolen, opgesloten tussen de nauwe barrières van het schilderdoek. Het lijken waterige flarden van herinneringen die deel uitmaken van een persoonlijk verhaal. Op een vreemde manier heel vertrouwd, zoals die oude glimlachende portretfoto die thuis al jarenlang op de schoorsteenmantel staat. (Rieke Vos, 2016) Robbert Roos, directeur van kunsthal Kade Amersfoort en kunstcriticus, schreef een tekst voor de publicatie waarin hij de belangrijkste themaâ??s en ontwikkelingen binnen het werk van Hagenaar beschrijft. In 2012 was Hagenaar winnaar van zowel de jury als de publieksprijs van de koninklijke prijs voor vrije schilderkunst. De twee winnende werken zijn het beginpunt van het boek waarin vervolgens de ontwikkeling van zijn werk tot en met 2019 wordt getoond. Het boek laat een ruime selectie schilderijen zien aangevuld met zaaloverzichten waarop de specifieke monumentale manier van tentoonstellen die Hagenaar eigen is wordt getoond. Context â?? creative studio verzorgde de vormgeving van het boek en heeft deze monumentaliteit als uitgangspunt genomen voor het ontwerp.
Jasper Hagenaar (Tilburg 1977) is opgeleid aan de Academie van beeldende vorming Tilburg en de Rijksakademie Amsterdam. Hij exposeert zijn schilderijen in binnen en buitenland. In 2012 won hij zowel de jury als publieksprijs van de koninklijke prijs voor
PX9789493052048

Productspecificaties

Auteur
(7)
Jasper Hagenaar  
Medeauteurs
(23)
Jasper Hagenaar  
Genre
(10)
Beeldende kunst  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
29/04/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
288mm, 221mm, 16mm
Pagina's
(8)
124
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product