Altijd iets te vinden

Wieteke van Zeil

€ 24,99
€ 23,49 € 1,50 korting
Inclusief btw
De kunst van het oordelen, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 23 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 23 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,15.

We kennen voortdurend waarde toe aan de dingen die we zien en meemaken. Die oordelen zijn gebaseerd op wat we kennen, weten en â??normaalâ?? vinden. Maar door de invloed van (vooral sociale) media lijkt het soms wel of een snelle mening een prestatie is. Zo ook in musea: wie naar kunst kijkt, voelt zich misschien geneigd er meteen iets van te moeten vinden. Maar om iets echt op waarde te schatten, kan het juist helpen je mening even voor je uit te schuiven. Al sinds de Oudheid wordt kunst gebruikt om de vaardigheid van oordelen te verfijnen, het is zelfs een van de klassieke deugden: prudentia. Kunst biedt ons nieuwe perspectieven en kan ons helpen ons te verplaatsen in de beleving van anderen. Wieteke van Zeil verkent op de haar kenmerkende manier, detail voor detail, de kunst van het vormen van een oordeel. Ze geeft tips om je mening uit te stellen en tot nieuwe inzichten te komen â?? waardoor je een gewogen oordeel kunt vormen. Altijd iets te vinden bevat daarnaast 60 associatieve beschouwingen over kunstdetails, die de lezer aanmoedigen zelf onderzoekend te observeren. Want oordeel vormen is een kunst, en kunst kan ons helpen beter te oordelen.
PX9789045042237

Productspecificaties

Auteur
(7)
Wieteke van Zeil  
Genre
(10)
Kunst en Cultuur  
Thema
(64)
Kunst: algemene onderwerpen,   Kunstgeschiedenis,   Schone kunsten: behandelingen en onderwerpen,   Schone kunsten: kunstvormen,   Tentoonstellingscatalogi en specifieke collecties  
Fonds
(28)
Atlas Contact  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
03/09/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
230mm, 151mm, 28mm
Pagina's
(8)
256
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product