Early Ed

Edwin van Onna

€ 35,00
Inclusief btw
Ed van der Elsken - De pioniersjaren, Van Onna, Edwin, Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 35 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 35 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,75.

De publicatie in 1956 van 'Een Liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Prés' markeert de internationale doorbraak van Ed van der Elsken. Nadat zijn fotoâ??s van de Parijse zelfkant ongefilterd de wereld rondgaan, is zijn naam als straatfotograaf gevestigd. De uitgave 'Early Ed' belicht de periode voorafgaand aan zijn succes (1944-1956). Hoe Van der Elsken tijdens het laatste oorlogsjaar werd opgevangen door christen-anarchistische antimilitaristen in Bergeijk; hoe hij in Wormerveer kennismaakte met de fotografie; hoe hij zich in Parijs onderdompelde in high society kringen. Documenten uit de archieven van de Universiteitsbibliotheek Leiden en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam tonen een zoekende Ed van der Elsken. Contactvellen leggen een fotografisch universum bloot, bevolkt door modellen, sterren, muzikanten, katten, honden, feestgangers, kunstenaars en topsporters. Het beeld bestaat dat Ed zich verzette tegen bedrijfsreportages, maar zijn zakagenda staat bol van de zakelijke initiatieven voor reclamecampagnes. Voorbeelden zijn Weverij De Ploeg en meubelmerk â??t Spectrum, UMS Pastoe en PTT Post en Telecom. Binnen dit oeuvre ontwikkelt hij een opmerkelijk persoonlijke stijl met de nadruk op interactie tussen de modellen. Graag gebruikt hij bekenden uit zijn eigen kring voor de nodige bewegingsvrijheid. Daarbij ontvouwt zich een nieuwe liefdesgeschiedenis tegen de achtergrond van de koudste wintermaand van de twintigste eeuw.
Edwin van Onna (1966) studeerde kunstgeschiedenis aan de VU Amsterdam. Hij werkte als theoriedocent (HKU en Piet Zwart Instituut Rotterdam), curator (De Krabbedans Eindhoven) en publiceerde voor de landelijke designbladen Frame Magazine en Items. Verschil
PX9789462263765

Productspecificaties

Auteur
(7)
Edwin van Onna  
Medeauteurs
(23)
Edwin van Onna  
Genre
(10)
Kunst en Cultuur  
Fonds
(28)
Lecturis  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
22/10/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
281mm, 217mm, 22mm
Pagina's
(8)
192
Druk
(30)
1
Nieuw product