Het moederbrein

Melissa Hogenboom

€ 22,50
Inclusief btw
Hoe het moederschap je lichaam, geest en identiteit vormt, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 22 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 22 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,10.

Het moederbrein is een verkenning van wat het betekent om moeder te worden.

Lang voordat we zelfs maar overwegen om kinderen te nemen wordt door zowel de biologie als door de samenleving onze identiteit als aanstaande moeder gevormd. Waarom brengt het moederschap zoâ??n dramatische identiteitsverschuiving met zich mee die zoveel aspecten van ons leven beïnvloedt? Wat kunnen we leren over het moederschap op het gebied van psychologie en neurowetenschappen?

Melissa Hogenboom vertelt vanuit haar eigen ervaring als moeder van twee én vanuit haar expertise als wetenschapsjournalist hoe ons brein, samen met externe factoren zoals de normen en waarden van onze samenleving, de identiteit van moeders beïnvloedt. Ze vertelt hoe ons brein tijdens de zwangerschap verandert en welke impact de fysieke verandering van onze lichamen op ons heeft, gaat in op hoe technologie steeds meer vat krijgt op het moderne moederschap, en bespreekt de impact van het moederschap op onze carrières en sociale leven. In Het moederbrein weerlegt ze de moderne mythe van moederlijke perfectie. Ze benadrukt hoe belangrijk het is om te begrijpen hoe en waarom we veranderen, voor onze fysieke en mentale gezondheid.

â??Een welkome, verfrissende en heldere blik op de eenentwintigste-eeuwse verwachtingen van het moederschap.â?? â?? Gina Rippon
Melissa Hogenboom is een meermaals bekroonde wetenschapsjournalist en redacteur bij de BBC. Ze woont het grootste deel van haar leven al in Engeland maar heeft Nederlandse ouders en spreekt vloeiend Nederlands.
PX9789021423142

Productspecificaties

Auteur
(7)
Melissa Hogenboom  
Vertaler
(27)
Marga Blankestijn  
Originele titel
(29)
The motherhood complex : the story of our changing selves
Genre
(10)
Psychologie  
Thema
(64)
Gezondheid: vrouwen,   Populairwetenschappelijke psychologie  
Fonds
(28)
Volt  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
24/08/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
214mm, 136mm, 27mm
Pagina's
(8)
288
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product