Beginners

Tom Vanderbilt

€ 25,99
Inclusief btw
Een leven lang leren, Vanderbilt, Tom, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 25 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 25 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,25.

Waarom stoppen velen van ons met het leren van nieuwe vaardigheden als we volwassen worden? Zijn we bang om ergens slecht in te zijn? Zijn we vergeten hoe leuk het is? Of is het gewoon een feit dat je een oude hond geen nieuwe trucs kunt leren?

Geïnspireerd door de onverzadigbare drang van zijn jonge dochter om nieuwe dingen te leren, begint Tom Vanderbilt aan een experiment waarin hij een jaar lang nieuwe uitdagingen aangaat puur omwille van het leren. Hij kiest vijf vaardigheden â?? schaken, zingen, surfen, tekenen en jongleren. Zo zingt hij een nummer van R.E.M. in een amateurkoor, verliest potjes schaak van een achtjarige en leert schorpioenen ontwijken tijdens een surfkamp in Costa Rica. Ondertussen onderzoekt hij met aanstekelijke nieuwsgierigheid de fascinerende psychologie en wetenschap achter het zijn van een volwassen beginner.

In dit boek deelt hij niet alleen zijn ervaringen, maar ook verrassende inzichten in hoe het aanleren van vaardigheden ervoor zorgt dat ons brein fit blijft, hoe het onze creativiteit stimuleert en welke positieve effecten het heeft op ons geluksgevoel. Beginners laat zien hoe leuk en belangrijk het is om nieuwe dingen te blijven leren â?? een leven lang.
Tom Vanderbilt schreef meerdere bestsellers, waaronder het veelgeprezen Traffic. Daarnaast schrijft hij voor o.a. The New York Times Magazine, Popular Science, de Financial Times en Wired. Hij woont in Brooklyn, New York
PX9789021426716

Productspecificaties

Auteur
(7)
Tom Vanderbilt  
Vertaler
(27)
Edzard Krol  
Originele titel
(29)
Beginners : the joy and transformative power of lifelong learning
Genre
(10)
Psychologie  
Thema
(64)
Populairwetenschappelijke psychologie  
Fonds
(28)
Volt  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
04/02/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
216mm, 135mm, 30mm
Pagina's
(8)
368
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product