Negen lessen voor een bijzonder leven

Benjamin Ferencz

€ 18,99
Inclusief btw
Wijze lessen van de 100-jarige aanklager van de Neurenbergprocessen, Ferencz, Benjamin, Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 18 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 18 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,90.

Levenslessen van de 100-jarige hoofdaanklager bij de Neurenbergprocessen

Wat kan een eeuw levenservaring ons leren over geluk, ambitie, moed, liefde en hoe het meeste uit je leven te halen? Benjamin Ferencz, de 100-jarige, 1 meter 50-lange hoofdaanklager bij de Neurenbergprocessen, kan het weten en deelt zijn wijsheid in dit boek.

Benjamin Ferencz werd in 1920 geboren in Hongarije, emigreerde als jongetje naar Amerika waar hij opgroeide in de arme wijk Hell’s Kitchen in New York, waar hij vooral kattenkwaad uithaalde. Hij had het geluk om met een beurs naar Harvard Law School te gaan, waarna hij zich aansloot bij het leger en op de stranden van Normandië belandde. Hij ontving vijf Battlestars en was getuige van de gruwelijke omstandigheden in tien pas bevrijde concentratiekampen, beelden die hem nog steeds achtervolgen. Op 27-jarige leeftijd werd hij hoofdaanklager bij de Neurenbergprocessen en de rest van zijn leven blijft hij bezig met het strijden voor het internationale recht.

Alles wat hij leerde in zijn leven heeft hij verzameld in dit bijzondere boek, met inspirerende lessen als 'De weg is altijd hobbelig, nooit vlak', 'Wees altijd eerlijk, ook als er niemand luistert' en 'Kies ervoor het goed te doen'.

Benjamin Berell Ferencz (1920) is een Amerikaans jurist. Hij was hoofdaanklager bij de Neurenberg-processen na afloop van de Tweede Wereldoorlog. Al meerdere decennia zet hij zich in voor het Internationaal Strafhof en hij werd meermaals internationaal onderscheiden. Benjamin was 73 jaar getrouwd met Gertrude, doet elke dag nog push-ups en woont in Amerika.

Benjamin Berell Ferencz (1920) is een Amerikaans jurist. Hij was hoofdaanklager bij de Neurenberg-processen na afloop van de Tweede Wereldoorlog. Al meerdere decennia zet hij zich in voor het Internationaal Strafhof en hij werd meermaa

PX9789000374922

Productspecificaties

Auteur
(7)
Benjamin Ferencz  
Originele titel
(29)
Parting words : 9 lessons for a remarkable life
Genre
(10)
Psychologie  
Thema
(64)
Zelfhulp: carrière en succes,   Zelfhulp, persoonlijke ontwikkeling en praktisch advies  
Trefwoorden
(73)
alles uit het leven halen,   ambitie,   geluk,   internationaal recht,   levenslessen,   liefde,   neurenberg-processen  
Fonds
(28)
Spectrum  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
19/11/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
208mm, 132mm, 20mm
Pagina's
(8)
160
Druk
(30)
2
Herdruk
(62)
Ja
Nieuw product