Ken jezelf: inleiding in de filosofie

Yvan Houtteman

€ 31,50
Inclusief btw
inleiding in de filosofie, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 31 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 31 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,55.

In tijden waarin alles een direct praktisch nut moet hebben, vragen sommigen zich soms af: wat ben je nu met filosofie? Nochtans is filosoferen de manier bij uitstek om te ontsnappen aan de waan van de dag en stil te staan bij wat er echt toe doet. Door te denken leer je jezelf kennen. Ken jezelf is een inleidend handboek over filosofie. Het boek volgt een historische lijn waarbij de belangrijkste ideeën en stromingen worden behandeld. Voorts belicht elk hoofdstuk een van de 'grote vragen', zoals de vraag of er absolute waarheid bestaat, of we een vrije wil hebben, wat geluk is of wat de verlichting ons heeft bijgebracht. De antwoorden zijn niet eenduidig, maar tasten af en laten de lezer zelf tot een oordeel komen. Ten slotte komt in elk hoofdstuk de vraag naar zelfkennis aan bod, nu eens psychologisch of existentieel, dan weer politiek of ethisch. Wie ben ik en wat is het 'zelf'? Via deze drie invalshoeken - het historisch overzicht, de grote thema's en de queeste 'ken jezelf' - wordt de lezer verschillende manieren aangereikt om de wereld en zichzelf beter te begrijpen.
YVAN HOUTTEMAN is lector filosofie, ethiek en interculturele vaardigheden binnen de professionele bacheloropleidingen orthopedagogie en sociaal werk aan Hogeschool Gent. Hij doctoreerde in de vergelijkende cultuurwetenschappen met een onderzoek naar de ri
PX9789463930284

Productspecificaties

Auteur
(7)
Yvan Houtteman  
Medeauteurs
(23)
Yvan Houtteman  
Genre
(10)
Psychologie  
Fonds
(28)
Owl Press  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
15/11/2019
Uitgavejaar
(74)
2019  
Taal
(39)
Nederlands  
Gewicht
(1)
552
Volume
(2)
241mm, 162mm, 19mm
Pagina's
(8)
280
Druk
(30)
1
Nieuw product