De slaap van de rede brengt monsters voort

Fons Mariën

€ 19,95
€ 18,75 € 1,20 korting
Inclusief btw
Mariën, Fons, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 18 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 18 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,90.

Wat zijn de consequenties van Darwins evolutietheorie voor ons mensbeeld? Wat te denken van de biologische verschillen tussen mannen en vrouwen? Wat is het belang van onverschilligheid? Is de multiculturele samenleving een bedreiging of een verrijking? Wat is het lot van andersdenkenden, het â??andereâ?? geslacht en anders geaarden binnen de islam? Wat heeft het gewelddadig jihadisme te maken met de islam? Zijn blanke mensen zich onvoldoende bewust van hun â??witte privilegesâ???

In dit boek tracht de auteur deze en andere vragen kritisch te beantwoorden. Zijn denken over mens en maatschappij wil vrij zijn van religieuze en ideologische dogmaâ??s en vrij van anti- of pseudowetenschappelijke opvattingen. Dus in de geest van het Verlichtingsdenken, zoals de titel al aangeeft.

Professor in de filosofie Johan Braeckman (UGent) over dit boek:

â??We leven in woelige tijden. Velen zijn op zoek naar een moreel kompas en naar betrouwbare richtsnoeren voor hun denken en handelen. Het boek van Fons Mariën laat ons op erudiete en bijzonder toegankelijke wijze kennis maken met meerdere intellectuele en levensbeschouwelijke debatten die de geesten en gemoederen beheersen. Hij bespreekt auteurs en opvattingen die niet enkel een intellectueel betrouwbaar houvast bieden, maar ons ook ethisch de weg wijzen.â?

PX9789463386081

Productspecificaties

Auteur
(7)
Fons Mariën  
Medeauteurs
(23)
Fons Mariën  
Uitgavedatum
(32)
28/06/2019
Uitgavejaar
(74)
2019  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
190
Druk
(30)
1
Nieuw product