Vaxx

Roel Coutinho

€ 21,99
€ 20,67 € 1,32 korting
Inclusief btw
Hoe vaccinaties onze wereld beter hebben gemaakt, Paperback
Aantal
Nog niet verschenen

Bij de aankoop van dit product ontvang je 20 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 20 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,00.

Vaxx van voormalig directeur van het RIVM Roel Coutinho vertelt hoe vaccinaties onze wereld beter hebben gemaakt. Polio, pokken, mazelen, difterie, kinkhoest, rode hond of hepatitis B â?? je hoeft niet ver terug in de tijd te gaan om een beeld te krijgen van de ontwrichtende effecten die infectieziekten in het verleden wereldwijd hebben gehad.

Ook al denkt menig antivaxer er anders over, dankzij de preventieve werking van vaccinatieprogrammaâ??s hebben wij ons van ernstige kinderziekten bevrijd en zijn ook ouderen steeds beter beschermd. Nieuwe pandemieën en epidemieën â?? zoals corona, aids, sars of ebola â?? hebben echter keer op keer laten zien dat het naïef is te denken dat we infectieziekten voor altijd hebben bedwongen.

In Vaxx schetst Roel Coutinho de historische en medische geschiedenis van de infectieziekten waartegen wij ons dankzij vaccinaties kunnen wapenen. In een wereld die op zijn grondvesten schudt vanwege covid-19 laat Coutinho zien hoe vaccins in het verleden zijn ontwikkeld en welke bijdrage ze leveren aan onze gezondheid.

Roel Coutinho (1946) is opgeleid als arts, microbioloog en epidemioloog. Hij was directeur van de GGD in Amsterdam, hoogleraar epidemiologie en bestrijding van infectieziekten aan de universiteiten van Amsterdam en Utrecht en directeur van het Centrum

PX9789026352935

Productspecificaties

Auteur
(7)
Roel Coutinho  
Genre
(10)
Gezondheid  
Thema
(64)
Besmettelijke ziekten,   Biochemie,   Epidemiologie en medische statistieken,   Ethische onderwerpen: wetenschappelijke, technologische en medische ontwikkelingen,   Geschiedenis: epidemieën, ziektes enz,   Geschiedenis van de gen  
Fonds
(28)
Ambo|Anthos  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
22/02/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
216mm, 136mm, 20mm
Pagina's
(8)
256
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product