De Achttiende Eeuw, de adembenemende 18e Eeuw

Francis Weyns

€ 35,00
Inclusief btw
Revolutionairen, avonturiers, libertijnen & puriteinen: het tijdperk dat de wereld voorgoed veranderde, Weyns, Francis, Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 35 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 35 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,75.

De achttiende eeuw was een eeuw van grondige verandering. Alles wat voordien onwrikbaar leek, kwam op de helling te staan: de macht van de Kerk en de adel, het absolutisme van de heersers, de rechteloosheid van het volk. De Amerikaanse grondwet trad in werking en had mondiaal een grote invloed op begrippen als democratie en burgerrechten. De Franse revolutie wierp de alleenheerschappij van de monarch omver. De eerste versie van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de Burger kwam tot stand. Verlichte ideeën rond vrijheid en gelijkheid werden rondgestrooid. In onze streken was er de Brabantse Omwenteling, maar die mislukte â?? België moest nog een hele tijd wachten tot ook hier de verlichte waarden naar voren traden. Dit alles kwam er niet zonder slag of stoot. Want terwijl revolutionairen en avonturiers stormden, boden puriteinen, slavenhandelaars en machtshebbers weerstand. Francis Weyns beschrijft dit historische keerpunt in al zijn internationale aspecten, inbegrepen sterke verhalen.
PX9789463938556

Productspecificaties

Auteur
(7)
Francis Weyns  
Genre
(10)
Geschiedenis  
Thema
(64)
Geschiedenis  
Fonds
(28)
Borgerhoff & Lamberigts  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
28/11/2022
Uitgavejaar
(74)
2022  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
228mm, 162mm, 55mm
Pagina's
(8)
416
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product