De Romanovs na de val

Helen Rappaport

€ 29,99
€ 28,19 € 1,80 korting
Inclusief btw
Ballingschap in het Parijs van de belle époque ten tijde van revolutie en oorlog, Rappaport, Helen, Paperback
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 28 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 28 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,40.

De opvolger van het veelgeprezen De gezusters Romanov

Jarenlang genoten Russische aristocraten van al het moois dat het Parijs van de belle époque te bieden had. Het was dé plek voor artistieke en extravagante uitspattingen, zoals het Russisch ballet van Djaghilev met kostuums van Léon Bakst. Maar aan dit genot zat ook een schaduwzijde: de gewelddadige machtsovername door de Bolsjewieken had veel Russen gedwongen hun land te verlaten, waarbij ze alles moesten achterlaten.

In Parijs moesten ex-prinsen banen aannemen als taxichauffeur, terwijl hun vrouwen als naaister in de modehuizen werkten. En ook Russische intellectuelen, artiesten en schrijvers vochten voor hun voortbestaan. Sommigen waren succesvol, zoals Bunin, Chagall en Stravinksy, anderen zakten steeds verder weg in schulden en heimwee naar hun thuisland. Rappaport toont op beeldende wijze al deze verhalen.

De pers over De gezusters Romanov:
'Voortreffelijk geschreven, leest als een roman.' NRC

'Helen Rappaport schreef een schitterend boek. Je kunt niet anders dan met een brok in de keel lezen hoe de familie de laatste maanden onontkoombaar naar het einde toe ging.' ★★★★★ Het Parool

Helen Rappaport is een Britse historica en schrijfster, gespecialiseerd in revolutionair Rusland. Ze schreef meerdere internationale bestsellers, waaronder De gezusters Romanov. (© foto: John Kerrison Photography)

PX9789000384457

Productspecificaties

Auteur
(7)
Helen Rappaport  
Genre
(10)
Geschiedenis  
Thema
(64)
Europese geschiedenis,   Geschiedenis van specifieke landen  
Thema periode
(66)
Vroeg 20e eeuw ca. 1900 tot ca. 1950  
Thema locatie
(67)
Keizerrijk Rusland|||themalocatie|Parijs  
Trefwoorden
(73)
ballets russes,   belle époque,   gezusters romanov,   keizerrijk rusland,   parijs,   russisch ballet,   russische revolutie,   sovjet-unie  
Fonds
(28)
Spectrum  
Uitgavedatum
(32)
07/07/2022
Uitgavejaar
(74)
2022  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
230mm, 150mm, 1mm
Pagina's
(8)
400
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product