Bomhond, showhond of poulet

André Heuzer

€ 34,95
Inclusief btw
Honden en kynologie in de Tweede Wereldoorlog, Heuzer, André, Hardcover
Aantal
Wordt verstuurd binnen: Ca. 3 werkdagen
Meer info

Bij de aankoop van dit product ontvang je 34 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 34 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 1,70.

Over een van de meest donkere periodes in de Nederlandse geschiedenis is veel verteld, maar niet eerder stond de mens en de hond centraal. Hoe verging het onze trouwe huisgenoot tijdens de Tweede Wereldoorlog? Want ook in die vijf verschrikkelijke jaren waren er honden. Showhonden die nog altijd streden voor het kampioenschap, honden die berichten overbrachten voor de troepen, honden die mensen redden en honden die tanks moesten opblazen. En honden die als voedsel dienden. Er werd met honden gewerkt, er werd met honden geshowd, er werd met honden gevochten, er werd met honden gesport. Honden waren huisdieren van wereldleiders aan beide zijden van het front. Rassen kwamen op, rassen werden bekend of juist vergeten. Honden waren mensenredders, en honden waren een verschrikking voor mensen in de concentratiekampen... â??Bomhond, showhond of pouletâ? geeft een in Nederland niet eerder beschreven beeld van al die hondenactiviteit in Nederland en aan de fronten van de oorlog. Een beeld dat zowel mensen die alles willen weten van honden, als mensen die alles willen weten van de oorlog zal intrigeren. Over de auteur Een passie voor honden, een diepe interesse voor de geschiedenis. Het combineren van deze interesses heeft geleid tot dit boek. Andre Heuzer is journalist en communicatieadviseur, en schrijft al een aantal jaren voor Dogzine en daarvoor voor de Hondenwereld. Buiten het schrijven om zijn zijn vier honden en het rondtrekken in Europa met zijn echtgenote en honden zijn grote liefhebberij. Bomhond, showhond of poulet is het eerste deel in de serie â??Honden in de geschiedenisâ? waarin de hond en zijn rol in de cultuurgeschiedenis centraal staat.
André Heuzer (1963) is gek op honden, en op geschiedenis. Voor het tijdschrift Dogzine schrijft hij vooral over cultuurhistorie, rassen en honden.
PX9789493060036

Productspecificaties

Auteur
(7)
André Heuzer  
Reeks
(12)
Honden in de historie  
Volgnummer
(24)
1
Thema
(64)
Europese geschiedenis,   Geschiedenis,   Huisdieren  
Trefwoorden
(73)
geschiedenis,   hond,   kynologie,   nederland,   oorlog,   oorlogswinter,   tweede wereldoorlog  
Fonds
(28)
Dogzine.nl VOF  
Uitgavedatum
(32)
18/01/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Pagina's
(8)
342
Druk
(30)
1
Nieuw product